Este- ja kouluvalmennus 01.08.-02.08

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Este- ja kouluvalmennus 01.08.-02.08

Viesti  nica lähetetty To Heinä 14, 2011 9:05 am

Mêl Seren järjestää este- ja kouluvalmennuksen nimilistaan muodossa. 1.8. Kouluvalmennus, 2.8. Estevalmennus

Nyt tällä kertaa valmennus on avoinna vain ML:n kasvateille. Jokainen saa lyhyen kommentin kouluvalmennuksesta ja estevalmennuksesta. Kommentteja rupean kirjoittelemaan heti, kun osallistujia saadaan.

Valmennus:
- Kaikille yksityisvalmennukset
- Vain ML:n kasvatteja.
- Nimilistaan (saa kirjoittaa tarinan tai piirtää kuvan jos haluaa!)
- Taso: Ratsukon tason mukaan koulussa ja esteillä
- Saa toivoa estetehtäviä! (esim. jos on jtn hankalaa!)
- Voidaan järjestää juoksutus- ja irtohypytysryhmät!

Osallistuminen:
nimi - Hevonen (http:// VÄLI JÄTÄ 1 W pois! ww.hevosen osoite.com) (huom. muuten ei näy) - TASO Ko ja Re
- Osallistuvilla hevosilla tulee olla luonne!
- 4 osallistujaa / ryhmä
- 2 ryhmää / 3 ryhmää (jos tulee irtohypytys-/juoksutusryhmä)

Osallistujat:
Ryhmä 1. Jo kilpailleet hevoset
1. Yogi - ML Neda - VaB ja 120cm
2. Vinkku - ML Amberia - HeA ja 150cm
3. Meym - ML Miss Radicalism - VaB ja 120cm
4. Heidi N - ML Witchita - HeA ja 160cm

Ryhmä 2. Vähemmän koulutetut/kilpailemattomat/ratsun uraa aloittelevat
1.
2.
3.
4.

Ryhmä 3. 1-4 vuotiaat, ratsastamattomat
1. Vinkku - ML Opium - HeA ja 160cm
2. Maijunen - ML Icebound - VaA ja 150-160cm
3.

KOMMENTIT:

KOULUPÄIVÄ / JUOKSUTUSPÄIVÄ
ML Neda
Nedaneiti asteli elegantisti ensimmäisen päivän kouluvalmennukseen. Tamma näytti olevan reipas, mutta silti se oli omistajansa kertoman mukaan herkkä ja yhteistyöhaluinen. Ainakin silloin, kun se sattui sille päälle.
Kouluvalmennus aloiteltiin verryttelyillä, joissa katselin ratsukon työskentelemistä ja miten ratsukko toimi yhteen.
Kun hevoset oli verrytelty käynnissä, ravissa ja laukassa ja olivat vetreitä ja kuuliaisia, niin aloitimme todellisen treenin.

Alkuun tultiin ravissa keskihalkaisijalle ja siinä tuli keskellä pysähdys ja liikkeelle lähtö ravissa. Jatkettiin suoraan päätyyn, josta käännyttiin joka kerta eri suuntaan. Pitkille sivuille tuli kaksi volttia.
Neda tuli tehtäville hyvin ja suoritti ne sen enempiä hötkyämättä.
Välillä vaihtelimme tehtävää lisäten siihen uusia asioita ja poistaen jotain tehtäviä. Näin saimme hevosen koko ajan kuulolle, eikä se turtunut samasta tehtävästä.
Lopuksi laukkaa otettiin vielä kunnon pätkä ja kaikki laukkasivat isolla keskiympyrällä reippaasti eteenpäin, jotta hevosia saatiin vähän irtonaisemmiksi. Sitten oli loppuravien ja käyntien vuoro.

Loistavaa työskentelyä. Nedasta tuli tunnin mittaan huomattavasti letkeämpi ja kuuliaisempi, joten huomisen hypyt onnistuvat varmasti hyvin kun tamma on läpiratsastettu.


ML Amberia
No, tunti alkoi sillä, että Amber päätti jumahtaa paikoilleen ja olla liikkumatta eteenpäin. Kun annoin ratsastajalle raipan, niin näimme muutaman komean pukin ja köyryhypyn ennen kuin Amber suostui laittamaan jalkaa toisen eteen. Havaittavissa oli senkin jälkeen pientä niskoittelua, mutta kun Vinkku ratsasti tammaa oikeasti, niin se joutui nyörtymään ja kulkemaan oikein päin. Saatiinhan sieltä sitten oikein nättiä muotoakin, kun tamma rupesi lämpeämään.

Tunnin tehtävänä oli pääasiassa jumppailut ja suoraanratsastus keskihalkaisijalla. Aluksi tultiin päästä keskihalkaisijalle jossa oli keskellä pysähdys. Sitten jatkettiin ravissa päätyyn ja sieltä käännyttiin joka kerta eri suuntaan. Pitkällä sivulla oli kaksi volttia. Tehtävää muuteltiin välillä, lisäiltiin ja poisteltiin tehtäviä, jotta hevoset eivät alkaneet ennakoimaan tehtäviä.
Lopuksi laukkailtiin isolla keskiympyrällä. Kaikki tulivat ympyrälle yhtä aikaa ja laukkaamisella haettiin hevosiin vähän lennokkampaa askelta ja irtonaisempaa fiilistä seuraavan päivän hyppyihin.

Amber toimi alkuhässäkän jälkeen hyvin. Aivan nappiin ei kaikki tänään mennyt, mutta tamma kuitenkin toimi ja suoritti tehtävät. Vähän näytti jäykältä oikeaan kierrokseen, joten sitä tulisi jumpata huomisen esteverkassa enemmän ja saada pohkeet oikeasti läpi oikealta puolelta.


ML Miss Radicalism
Missy oli reippain tämän tunnin ratsukoista. Tamma oli virkeä, mutta se näytti yhteistyöhaluiselta ja nöyrältä. Alkuverryttelyissä Meym ratsasti Missyn kanssa paljon ympyröitä ja kaarevia uria. Se sai tamman kuuliaiseksi ja tamma lähti oitis hakemaan peräänantoa. Liikkeet olivat lennokkaat, eikä tamma laahustanut, niin kuin olen sen joskus nähnyt tekevän.
Tamma näytti liikkuvan eteenpäin pohkeesta ja tulevan kiinni pienestäkin pidätteestä. Oikein hyvä lähtökohta.

Tunnilla oli tehtävänä jumpata hevosta ympyröillä ja ratsastaa myös suoraan keskihalkaisijalla. Aluksi tultiin keskihaljaisijalle päädystä ja pysähdyttiin keskelle. Sitten jatkettiin päätyyn ja joka kerta lähdettiin päädystä eri suuntaan. Tähän asetelmaan lisäiltiin ja poistettiin tehtäviä, jotta hevoset eivät ennakoineet tehtäviä vaan olisivat kokoajan kuuliaisia ja ratsastajan ratsastettavissa.
Loppuun otettiin sitten vielä vähän reipasta laukkaa isolla keskiympyrällä. Missy lähti hyvin pidentämään askeltaan ja lopulta nähtiin komeaa keskilaukkaa. Tamma käytti takajalkojaan ja liitovaihe oli komea. Meymin tarvitsi lopulta vain istua satulassa ja antaa laukan rullata.

Missy näytti erittäin hyvältä loppuraveissa. Pyysin antamaan vähän ohjaa löysäämällä kankiohjaa, jotta saataisiin Missyä venyttämään selkäänsä ja ohjentamaan kaulaansa. Hienosti se pyrkikin sitten eteen ja alas.
Tästä on hyvä lähteä hyppäämään huomenna!

ML Witchita
Kenkkupäivä Shitalla. Kyllä nämä ML:läiset tammat tuppaavat vain olemaan tuittupäitä sille päälle sattuessaan. No, ei siinä auttanut jäädä Shitan kanssa päivittelemään vaan tamma piti saada ruotuun. Laitoin Heidin ratsastamaan tammaansa reippaasti eteenpäin ja pyytämään sitä siirtymisillä ja ympyröillä kuuliaisemmaksi ja yhteistyöhaluisemmaksi.

Tehtävänä oli ratsastaa jumppaa ympyröillä ja suoristaa hevosta keskihalkaisijalla. Shitan suoristumiset tiedettiin, tamma oli vinkura kuin väännelty rautalanka. Päädystä tultiin keskihalkaisijalle ja pysähdyttiin keskelle. Ravissa jatkettiin toiseen päätyyn ja käännyttiin joka kerta eri suuntaan. Pitkälle sivulle tuli tehdä kaksi volttia. Tehtävää muuteltiin, siihen lisäiltiin juttuja ja otettiin pois. Ihan vain, jotta hevoset eivät alkaneet ennakoimaan tehtäviä vaan joutuivat kuuntelemaan ratsastajan apuja.
Lopuksi otettiin sitten vähän reipasta laukkaa isolla keskiympyrällä. Shita pääsi vähän irroittelemaan ja tamma näytti osaavan sen homman hyvin. Heidin ei tarvinnut kuin vähän pyytää ja tamma ampaisi eteenpäin. Nyt emme kuitenkaan hakeneet päätöntä pinkomista, vaan pitkää askelta ja nättiä keskilaukkaa. Heidi joutuikin silloin ratsastamaan Shitaa myös laukassa, jotta laukasta saatiin pyörivää ja hyvää.

Parani loppua kohti. Kyllä Shitasta tehdään vielä kouluratsu.

ML Opium
Vinkku toi Pojun maneesiin ja oripoika sai vähän ihmetellä outoa paikkaa. Missä kaikki puut ja ruoho? Herra oli ihan ihmeissään ja annoimme sillä vartin aikaa tutustua maneesiin ihan irti juoksennellen. Pitihän sitä kokeilla miltä maneesin pohja tuntuu ja piehtaroida kutina pois.
Sitten aloittelimme juoksuttamisen liinassa.

Poju otettiin liinaan ja laitettiin sille sivuohjat. Liinassa piti ensin ottaa vähän pukkeja ja pinkomista ennen kuin Poju rauhoittui ravaamaan nätisti liinan päässä. Tosi komea ravi, kun vähän maiskutti eteenpäin. Jalat nousivat komeasti ravissa ja nähtiinpä vielä vähän lisättyä raviakin, kun Poju innostui ojentelemaan etukavioitaan. Ainakaan Merliniltä se ei ole sitä elettä perinyt, isäoria kun ei millään saa lisättyyn raviin. Ei vaikka kuinka yrittäisi. Hevonen ei vain yksin kertaisesti tajua koko kouluratsastuslajia.

Välillä vaihdeltiin liinassa suuntaa ja ravailtiin myös toiseen suuntaan. Vasen kierros oli Pojulle huomattavasti jäykempi joten jumppasimme Pojua vasemmalle hieman enemmän.

Laukkaa otettiin myös, nyt siis ihan luvan kanssa. Poju oli reipas ja innokas. Laukka pyöri ja ori haki jopa peräänannon tapaista myötäystä. Ainakin takajalat polkivat alle tarmokkaasti.
Oikein sujuvaa liikkumista ja hienot askeleet. Loppuravit mentiin liinassa, mutta loppukäynnit Vinkku talutteli maastossa.

ML Icebound
Iikkakin oli puoliveljensä tapaan vähän hölmistynyt uudesta katollisesta hallista jonne se oli joutunut. Maijunen talutteli sitä ympäri maneesia. Ehdotin, että päästetään se hetkeksi irti, mutta Iikka oli kuulemma sitä sorttia, että se ei antanut mielellään kiinni jos se kerran pääsisi vauhdin makuun. Maneesiin totuteltiin siis narun päässä, vaikka Iikka nyt vähän esittikin pelkäävänsä katsomopäätyä ja ovea ja kaikkia laitojen koulukirjaimia. Lisäksi ori esitti pelkäävänsä maneesin ikkunasta pohjaan heijastuvia valokohtia. Niiden päältä ei vain voinut kävellä, vaan ne tuli kiertää mahdollisimman kaukaa. Mieluiten ihan toiselta seinältä asti.

Kun Iikka vähän rauhoittui, niin se otettiin liinan päähän ja laitettiin sivuohjat paikoilleen juoksutusvyöhön. Ori esitti ensin vähän riehumista, koska kädessäni oleva juoksutusraippa oli kamalan pelottava. Lopulta ori lähti ravailemaan ympyrällä ja voin huvikseni todeta, että se näytti vähän laiskalta löntystelyltä. Niinpä pyysin Iikkaa ravaamaan vähän tarmokkaammin.
Ravissa mentiin molemmissa suunnissa. Molemmat kierrossuunnat olivat Iikalle tasavahvoja, ainakin tällä hetkellä. Olisi hyvä yrittää pitää molemmat kierrossuunnat hyvinä, mutta jossain vaiheessa se muuttuisi varmasti ja jompaan kumpaan suuntaan pitäisi vain tehdä enemmän töitä.

Laukkaa mentiin myös. Aluksi tuli taas riehumista ja silmät muljahtelivat ympäri. Komensin oria menemään reippaammin ja pelleily loppui. Laukassa oli hyvä rytmi ja se oli hyvin tasaisen näköistä.
Loppuravit otettin liinassa ja sitten Maijunen kävi taluttelemassa Iikkapoikaa maastossa loppukävelyiksi.
avatar
nica
Admin

Viestien lukumäärä : 606
Join date : 04.11.2009

Näytä käyttäjän tiedot http://seren.foorumini.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Este- ja kouluvalmennus 01.08.-02.08

Viesti  nica lähetetty Ti Elo 23, 2011 8:30 pm

ESTEPÄIVÄ

ML Opium
Tänään oli siis vuorossa irtohpytystä. Poju oli reippain mielin liikenteessä, jopa vähän liiankin reippaana. Alkuun piti tietysti ensin vähän verrytellä ettei ihan kylmiltään tarvinnut rueta hyppäämään. Niinpä verestimme eilisiä taitoja ja laitoimme Pojun juoksemaan liinaan. Alku oli taas riehumista, mutta sen jälkeen oripoika rauhoittui ja saimme herran verryteltyä.

Esteet oli koottu maneesin pitkälle sivulle niin päin, että hevonen saisi tulla ulko-ovea kohti. Kuja oli rakennettu puomeista ja tolpista. Esteinä oli ensin ristikko, sitten yksi laukka, pysty, kaksi laukkaa ja okseri.
Pojun kanssa aloitettiin ensin niin, että se ravuutettiin linjalle ja esteet olivat ihan pieniä. Pojun piti vähän liioitella esteiden kokoa ja hypätäturhan korkealta. Toisella kerralla ori ei liioitellut enään niin paljon, vaan nyt se hyppäsi sujuvasti kaikki esteet ja väleihin tuli tasaiset askeleet.
Nostimme vähän esteitä. Linjan päähän nostettiin okseri ja pystyyn laitettiin vähän korkeutta. Poju tuli linjalle hyvin, mutta oriin iski epäluottamus, kun se näki että edessä olikin jotain isompaa. Yli kuitenkin kahlattiin kevyesti, sillä Pojulla on pomppua. Seuraaville hyppykerroille esteitä nostettiin pikku hiljaa, jotta Pojulle ei tulisi paniikkia.

Poju sai joka kerta lisää itseluottamusta. Hypyt lopetettiin, kun viimeisen okserin korkeus oli 120cm. Enempää ei Pojua enää hypytetty, vaan se sai paljon rapsutuksia ja loppuverryttelyt tehtiin taas liinassa.

ML Icebound
Iikalla oli tänään todelle reipas. Herra oli oikein tohkeissaan, kun se talutettiin maneesiin. Ensin muistuteltiin mieleen miten juostaan liinassa, jotta saataisiin Iikkaa vähän verryteltyä ennen hyppäämistä. Vauhtia oli taas ja riehuttuaan aikansa, Iikka rauhoittui ja juoksenteli nätisti ravissa ja laukassa molempiin suuntiin.

Sitten Iikka sai hengähtää vähän ja kävellä hetken ennen kuin aloitettiin hyppäämään.
Linjalla oli ensin puomi, sitten ristikko, yksi laukka, pysty, kaksi laukkaa, okseri.
Iikka talutettiin ihan linjan alkuun ja päästettiin sitten irti.
Ensin piti rynnätä kohti linjaa, sitten Iikka katsoi, että kauhistus, siellähän on jotain edessä. Ori löi jarrut pohjaan, kääntyi ympäri ja säntäsi toiseen suuntaan. Linja oli kuitenkin jo suljettu toisesta suunnasta ja Iikka joutui taas vaihtamaan suuntaa. No tälläkertaa, pienellä kannustuksella, Iikka pomppasi ensin puomin yli, sitten se keplotteli itsensä ristikon yli, otti yhden haparoivan laukka-askeleen, hyppäsi pystyn valtavalla ilmavaralla ja jatkoi matkaansa vielä tällä hetkellä pystyesteenä olevalle viimeiselle esteelle.

ML NEDA
Eilinen kouluvääntely oli saanut Nedan huomattavasti rennommaksi kuin mitä se oli silloin, kun se tuli Mêl Serenin maneesiin eilen ensimmäistä kertaa. Neda toimi alkuverkassa hyvin. Se lähti eteenpäin pohkeesta ja tuli takaisin pidätteistä. Tamma kulki hyvin peräänannossa. Alkuun tultiin muutamia verryttelyhyppyjä pienehkölle pystyesteelle. Neda oli reipas ja tamma hyppäsi ensimmäiset hypyt vähän liioitellusti. Toinen hyppy oli jo parempi, kun tamman ei enää tarvinnut pelätä puomin hyökkäävän sen kimppuun.

Tehtävänä tänään oli radan ratsastaminen. Neda oli tasainen alkulämmittelyssä, joten oletin sen selviytyvän radasta tasaisesti ja tasapainoisesti. Alkuun tulimme rataa paloittain ja lopuksi kaikki liitettäisiin yhteen täysimittaiseksi radaksi.
Nedalla ei ollut ongelmia, kuin ainoastaan muurin kanssa. Sille piti viimein suostutella tamma ravissa. Kun muuri oli kerran ylitetty, niin tamma uskalsi tulla sen yli leikiten.

Radat sujuivat hyvin. Neda oli tasainen suorittaja. Ensimmäinen rata oli vähän hakemista, lähinnä ponnistuspaikkojen kanssa, mutta se ei ollut hevosen virhe. Toiselle radalle ratsastaja korjasi tiet ja ponnistuspaikat paranivat. Toisella radalla oli korkeutta 140cm, ja se ei tuottanut tammalle mitään vaikeuksia.


ML WITCHITA
Tamma oli oikein reipas heti alusta asti. Shita näytti jälleen kerran tammamaisuutensa esittämällä kaikki temppunsa aina pukittelusta säikkymiseen alkuverryttelyissä. Kun aloittelimme hyppäämään niin Shita rauhoittui kuin taikaiskusta. Tamma selvästi keskitti kaiken huomionsa esteisiin. Ainakin se oli kuluttanut enimmät energiat eilisen kouluvalmennuksessa riehuessaan ja nyt alkuverryttelyissä kaahailleissaan ja riekkuessaan. Shita jopa oikeastaan näytti hieman rauhallisemmalta, kun lähdimme ottamaan ensimmäisiä verryttelyhyppyjä.

Edessä olisi tänään rataharjoitus, jota aloitettiin tulemalla rataa paloina. Paloina hypättäessä Shita oikutteli joillakin esteillä. Se esitti olevansa herkkis ja välittäessään siitä, miten se esteille tuotiin, vaikka niillä oli aluksi korkeutta ehkä 60cm. Heidillä oli mennä hermot Shitaan jo muutamaan otteeseen, mutta kun homma rupesi sujumaan ja esteet nousemaan, niin ratsastajakin rupesi rentoutumaan.

Rata tultiin lopussa kokonaisena kahteen otteeseen. Ensin pienempänä ja sitten vähän isompana. Ensimmäinen rata oli Shitalta jotakuinkin fiasko. Tamma kielti kahdesti punavalkoiselle tasaokserille, vaikka paikka oli aivan loistava eikä okserilla oikeastaan ollut kokoa kuin 100cm. Se tuijotti olevinaan esteen alla olevia laatikoita. Käskytin Heidiä räppäämään tammaa raipalla kerran takapuolelle ja tulemaan okserin vielä kerran. Nyt Shita oli sitä mieltä, että okserin pystyi hyppäämään.
Toinen rata oli lähestymisiltään huolellisempi ja teiltään huomattavasti parempi. Esteitä olin nostanut noin 20cm. Heidi oli tarkempi myös ratatemmosta, joka oli nyt huomattavasti tasaisempi.

ML MISS RADICALISM
Tammalla oli selvästi super hyvä ensimmäinen päivä ja se vaikutti selvästi positiivisesti tamman toiseen päivään. Missy oli rento ja nöyrä estepäivänä, ja se näytti olevan hyvin meymin avuilla. Tamma toimi pienillä avuilla ja ratsukon verryttely näytti sulavalta. Tamma ei hangoitellut vastaan ratsastajalleen, vaan teki nätisti kaiken mitä ratsastaja siltä pyysi.
Kun Missyn kanssa oli ravailtu ja laukkailtu molempiin suuntiin, niin oli aika ottaa vähän verryttelyhyppyjä.
Muutamat verryttelyhypyt tultiin pienelle pystylle molemmissa suunnissa. Nostin pystyn korkeutta kolmannelle verkkahypylle. Missy hyppäsi sulavasti ja se oli tasapainoinen. Tamma ei rynnännyt esteelle, vaan tuli tasaisessa laukassa ja hyvään ponnistuspaikkaan. Tamma oli jopa liian pitkä ja löysä, joten pyysin meymiä vähän herättelemään Missyä laukkaamalla reippaasti eteenpäin pitkällä sivulla ja kokoamaan sitten tamman laukkaa päätyyn.

Tänään oli tarkoitus mennä rataharjoitusta, jota aloittelimme tulemalla rataa paloina ja tutustumalla siihen siis pikkuhiljaa. Missyllä oli pieniä ongelmia oksereiden kanssa. Se oli aivan liian flegmaattinen ja pitkä, mikä sai tamman huolimattomaksi takajalkojensa kanssa ja okserin takapuomi putosi joka toisella hypyllä. Niinpä parannusta piti saada hevosen vireystilaan ja sen laukkaa piti saada lyhennettyä ja takajalkoja aktivoitua. Niimpä muutimme vähän tehtäviä, niin että ne saivat Missyn tekemään hommia.Rataa tultiin sitten lopuksi muutaman kerran. Ensin ihan pienenä ja yritettiin saada siitä hyvä ja tahdikas. Okserit olivat taas kompastuskiviä, mutta niille piti vain saada laukkaa, joka ei ollut liian kovaa vaan lyhyttä ja rytmikästä, mutta hevosen piti silti edetä.

Ensimmäinen kierros oli vähän hakemista, mutta toiselle kierrokselle meym sai Missyn syttymään ja tamma rupesi työskentelemään oikeasti. Se hyppäsi paremmin kuin ensimmäisellä kierroksella. Saattoi osin johtua esteiden korkeuksien nousemisesta, mutta silti rata näytti todellakin paremmalta.
Ehkä ratsastajakin motivoitui isommista esteistä ja rupesi oikeasti ratsastamaan.

ML AMBERIA
Alkukäynneissä jo näki, että Amber oli hieman vetreämpi eilisten kouluharjoitusten jälkeen. Varsinkin ravaillessa Vinkku sanoi oikean suunnan olevan helpompi ja Amberin kuuntelevan huomattavasti paremmin apuja kuin yleensä. Olihan siitä koulutuuppauksesta sitten ollutkin jotain apua. Pyysin Vinkkua silti taivuttelemaan tammaa pienellä ympyrällä ja kaarevilla urilla, jotta siitä saataisiin vielä taipuisampi ja esterataa varten ainakin oikea pohje piti saada läpi, tai edessä olisi täydellinen katastrofi.
Verryttelyksi otettiin muutamia hyppyjä pienelle pystyesteelle. Amber tuli esteelle hyvässä laukassa ja hyppäsi pystyn sujuvasti. Nostin pystyä hieman ja tamma ylitti esteen taas ongelmitta. Ainakin suoralla ratsastaessa Amber näytti hyvältä ja toimi hyvin. Tulimme pystyn vielä ympyrältä ja tällä kertaa Amberin huonompaan suuntaan. Laukka oli hyvä, mutta hypyssä hevonen valui oikealle. Amber sai tulla vielä kerran ja tällä kertaa Vinkku korjasi tamman vinouden ja sai sen hyppäämään keskeltä estettä.

Tänään oli tarkoitus tulla vähän rataharjoitusta. Ensin rata oli kuitenkin jaettu pienempiin osiin, joita tultaisiin ennen kokonaisen radan hyppäämistä. Aloitimme linjoilla ja suhteutetuilla. Vinkun piti vähän herätellä Amberia ja sitten koota laukkaa. Tamma piti saada polkemaan alle ja moottori toimimaan, muuten hypyt olisivat liian löysiä ja huolimattomia. Tiesin, että Amberin piti vähän syttyä, ennen kuin tamma olisi parhaimmillaan. Siksi annoin ratsastajalle taas raipan ja pyysin herättelemään tammaa vähän napsauttamalla raipalla vaikka omaan saappaaseen. Ääni saikin Amberin hypähtämään ja sen jälkeen hevosen ryhtikin parani huomattavasti.

Kun rata oli tultu paloina, oli aika tulla se kokonaisuudessaan. Ensin rata mentiin metrin korkuisena ja katsoimme miten ratsastajat selviytyisivät siitä. Kaikki sujui Amberin kohdalla hyvin. Tamma jopa imi esteille korvat hörössä ja hyppäsi vaivattomasti myös eteen osuneet erikoisesteet. Olin tyytyväinen.
Toinen kierros mentiin melkein maksimikorkeudella. Siinäkään radalla ei ollut moittimista.
avatar
nica
Admin

Viestien lukumäärä : 606
Join date : 04.11.2009

Näytä käyttäjän tiedot http://seren.foorumini.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa