Valmennuskurssi 25-27.11.2011

Siirry alas

Valmennuskurssi 25-27.11.2011

Viesti  nica lähetetty To Loka 13, 2011 6:24 pm

Mêl Seren järjestää valmennuskurssin/minileirin 25-27.11.11
(Minileiri = jos ratsukko majoittuu Mêl Sereniin viikonlopuksi + 5 aktiivisuuspistettä)

Valmennuskurssi/minileiri on avoinna kaikille, mutta osallistujamäärä on rajoitettu. Ole siis nopea, että sovit mukaan! Kurssin aikana järjestetään neljä (4) valmennustuntia, joista kahteen (2) täytyy tehdä 'suoritus'. Tunnin voi suorittaa niin, että osallistujat kirjoittavat tekstin / piirtävät kuvat / piirtävät sarjakuvan tunnin aiheeseen perustuen. Tarjolla on aktiivisuuspisteitä! Lue lisää aktiivisuuspisteitä täältä: LINKKI

Aikaa kurssin suorittamiseen on 10.12. asti, jonka jälkeen kurssia ei voi enää suorittaa, eikä siitä saa aktiivisuuspisteitä.

Kurssin ohjelma:
25pv perjantai:
  • Majoittuminen / talliin tutustuminen alk. klo 15.00
  • Klo. 17 ensimmäisen ryhmän ratsastustunti
  • Klo. 18. toisen ryhmän ratsastustunti

26pv lauantai:
  • Aamutunnit: 1. ryhmä klo. 10.00 ja 2. ryhmä klo. 11.00
  • Päiväruoka päärakennuksessa klo. 12.30-13.30
  • Iltatunnit: 2. ryhmä klo. 16.00 ja 1. ryhmä klo. 17.00

27pv sunnuntai:
  • 1. ryhmän ratsastustunti klo. 10.00
  • 2. ryhmän ratsastustunti klo. 11.00
  • Palaute kurssista, kurssi/minileiri loppuu.


Ratsastustuntien teemat:
1. tunti (pe) - Perusratsastus (koulu, ihan perus voltteja, ympyröitä, taivutuksia..)
2. tunti (la) - Kouluratsastus (tason mukaan, tehdään vähän kaikkea)
3. tunti (la) - Puomiharjoituksia (kontrolli, askeleet, lähestymiset)
4. tunti (su) - Esteratsastus / Maastoilu (jos ei halua hypätä, niin voi lähteä maastoon, tunnilla hypätään rataa)

Osallistuminen:
Kurssi vai minileiri?
Ryhmä helppo/vaikea/tason mukaan?
nimi (sähköposti) - Hevonen (http:// VÄLI JÄTÄ 1 W pois! ww.hevosen osoite.com) (huom. muuten ei näy) - TASO Ko/Re
- Toiveita?
- Kysymyksiä?

Osallistujat 5/8:
- Osallistujat jaetaan kahteen ryhmään tasojen mukaan / vaikea/helppo mukaan

Vaikea - taffel (virtuaaliset@hertjekker.net) - So Cleverly Determined SU!- TASO heA/120cm (leiri) SUORITETTU
Vaikea - craky (anne.turunen@hotmail.fi)- Grannietom - TASO Helppo B/110cm (kurssi) SUORITETTU
Vaikea - Reeta (Candyholicif@windowslive.com) - G.G. Dirty - TASO HeA/160cm
Vaikea/Keskivaikea - Heidi N (virtuaalie[at]gmail.com) - Domen's Line - TASO HeB/130cm (kurssi) SUORITETTU
Tason mukaan - Ros. (ktneville(at)luukku.com) - ML Hustler - TASO HeB/100cm
- Haluaisin Husulle lisää keskittymiskykyä ja parempaa paineen sietoa. Voitaisiin myös harjoitella joitain HeA-tason juttuja sekä hypätä tälleen valvotusti korkeampiakin esteitä (120cm?). - (Leiri) SUORITETTU


crakyn ja Grannietom tarinat:
Juonipaljastus:

1. tunti (perjantai) - Perusratsastus
Grannietom oli hieman kireän oloinen, koska oltiin uudessa paikassa uusien hevosten kanssa. Annoin Tompan katsella rauhassa ympärilleen ennen kuin kokosin ohjat käsiin. Verryttelimme itsenäisesti. Yritin saada Tompan rentoutumaan, joten ratsastin sitä reippaasti eteenpäin ja tein suuria kaarteita ja hillittyjä taivutuksia. Välillä Tomppa heitteli takajalkojaan yläilmoihin, jos joku meni liian läheltä ohi.
Perusratsastustunnin tarkoituksena oli, että valmentaja näkee yhteistyömme hevostemme kanssa ja tietää mitä ratsukolta voi vaatia tulevilta tunneilta. Ratsastelin Tomppaa rauhakseltaan, teimme lisää voltteja ja kun Tomppa oli vertynyt kunnolla, niin pääsin jopa tekemään ylitaivutuksia. Tomppa tuntui hyvältä ja alkoi kuuntelemaan apujani tarkemmin, vaikka välillä yrittikin protestoida raipan käyttöäni.
Palautteena sain, että minun pitää itse olla vielä vähän rauhallisempi, koska Tomppa on sellainen sähikäinen ja että saisin istuttua vielä paremmin satulassa, niin silloin Tomppakin liikkuisi paremmin apujeni alaisena.

3. tunti (lauantai) - Puomiharjoituksia
Itse olin oikein innoissani puomiharjoituksista, mutta Tomppa odotti kokoajan, että puomit nousisivat korkeammalle. Tompan meno oli vähän nykivää, koska se ei pidä maassa lojuvista puomeista, niiden pitäisi aina olla tolppien varassa. Mutta kun laukkasimme ja ravasimme ympyröillä ja volteilla ylittäen samalla muutamia puomeja, niin Tomppa alkoi rentoutua, mutta vauhti kiihtyä.
Minä ja Tomppa saimme tehtäväksemme aluksi ravata suoralla kahden puomin yli joiden välimatka oli aika pitkä ja tarkoituksena oli pitää Tomppa rauhallisessa ja tasaisessa ravissa. Samaa tehtiin laukassa, aluksi vain rauhallisesti. Sen jälkeen piti lyhentää laukkaa ja saada puomien väliin enemmän laukka-askeleita. Tomppa ei oikein halunnut kuunnella pidättäviä apuja, mutta tarpeeksi taisteltuamme se ylitti puomit kahteen kertaan oikein hienosti, joten se harjoitus sai jäädä siihen.
Muutama puomi nostettiin kavaletiksi, ihan matalaksi vain. Mutta minun piti silti istua satulassa ja Tompan vain ravata puomin yli, hyppääminen ei ollut tämän tehtävän tarkoitus. Aluksi suorituksemme olivat ihan hullunkurisia, koska minä olen takamus penkissa ja Tomppa loikkii menemään kuin jänis. Minun itseni piti rentoutua ja mennä sitten Tompan kanssa aluksi käynnissä kavaletin yli, niin sitten me molemmat hoksasimme kuinka tehtävä tehdään reippaammassa vauhdissa.
Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen tähän harjoitukseen ja päätinkin, että kotona pitää jatkaa kyseisiä harjoituksia, koska näin saan mahdollisuuden hallita Tomppaa paremmin esteiden välillä.

Terveisin,
craky ja Grannietom


Viimeinen muokkaaja, nica pvm Pe Joulu 09, 2011 12:21 am, muokattu 11 kertaa
avatar
nica
Admin

Viestien lukumäärä : 606
Join date : 04.11.2009

Näytä käyttäjän tiedot http://seren.foorumini.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennuskurssi 25-27.11.2011

Viesti  taffel lähetetty Pe Loka 14, 2011 5:01 pm

Minileiri
Vaikea
taffel (virtuaaliset@hertjekker.net) - So Cleverly Determined SU! (http:// ww.hertjekker.net/taf/natsi.html) - TASO heA/120cm
- Tunneille toiveena paljon kontrolliharjoituksia.
- Ei kymysyksiä.


Viimeinen muokkaaja, taffel pvm Ti Loka 18, 2011 6:35 pm, muokattu 1 kertaa (Raportin syy : lisäsin sähköpostin kun huomasin moisen kohan nyt vasta :P)

taffel
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 3
Join date : 14.10.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennuskurssi 25-27.11.2011

Viesti  Heidi lähetetty Ma Marras 07, 2011 10:31 pm

Kurssi
Ryhmä tason mukaan
Heidi N (virtuaalie[at]gmail.com) - Domen's Line (http://virtuaalie.webs.com/heide/dome.html) - TASO HeB/130cm

1. suoritus spoilerissa (teksti):
Juonipaljastus:
1. tunti (pe) - Perusratsastus (koulu, ihan perus voltteja, ympyröitä, taivutuksia..)

Valmennuskurssin ensimmäinen tunti alkoi. Dome oli aivan innoissaan kun kotitallille oli saapunut uusia tuttavuuksia. Koetin hillitä orin kiireistä käyntiä kun suoritimme omatoimista alkuverryttelyä. Onneksi poni rauhoittui pian ja saatoin keksittyä tunnin tehtäviin.
Aloitimme tekemällä pääty-ympyrät kumpaankin päätyyn, ympyrän keskellä piti tehdä pysähdys. Ensimmäinen pysähdyksemme meni melko lailla täysin mönkään, mutta onneksi Dome paransi jälleen käytöstään ja alkoi kulkemaan kuolaimella ja kuulolla. Tämän jälkeen teimme pari kertaa avotaivutukset jokaiselle pitkälle sivulle. Muutaman toiston jälkeen siirryimme raviin, jossa tehtävänä oli tehdä kolmikaarinen kiemuraura. Alkukankeuden jälkeen poninikin taipui suhteellisen hienoille kaarille ja pidensi poniaskeltaan hitusen pidemmäksi. Neljännellä kierroksella aloimme tekemään voltit jokaisen kaaren sisään. Dome meinasi karata melkein jokaiselta voltilta ulos ensimmäisellä yrittämällä, mutta tajusi sitten ulkopohkeeni merkityksen.
Raviharjoitteluiden jälkeen nostimme laukan ja aloitimme ensin kevyessä laukassa ja venytimme hevostemme askeleita pidemmäksi. Domehan siitä vasta innostui ja kesti hetken kunnes sain ponin jälleen hallintaan. Tyydyin siis olemaan vähän tiiviimmässä istunnassa ja ori alkoi käsittämään tehtävän tarkoituksen. Laukkaverryttelyiden jälkeen siirryimme kahdelle pääty-ympyrälle ja tehtävänantona oli tempon vaihtelut. Puoli ympyrää vähän isommassa tempossa ja puoli ympyrää pienemmässä. Tämän Dome sentään käsitti heti ja suorittikin tehtävän moitteetta. Kiitin ponia aina kun se oli hienosti.
Siirryimme jälleen raviin ja nyt teimme pohkeenväistöjä lävistäjälinjalta uralle. Dome loisti jälleen ja hetken mietinkin että miksi orin pitikään olla vain estehevonen. Suoritimme jälleen tehtävän kumpaankin suuntaan ja tuon jälkeen kaikki halukkaat saivat kokeilla lisättyä ravia keventäen. Kieltäydyin kunniasta, sillä olimme monta kertaa Domen kanssa harjoitelleet lisäyksiä, todella huonoin tuloksin. Viime kerralla se oli vetänyt pitkän sivun kokonaan pierulaukassa. En halunnut uusintaottelua, varsinkaan kun muut hevoset olivat vieraita.
Kysyin opettajalta että saisinko tehdä tehtävän kootussa harjoitusravissa ja sain luvan. Dome näytti parasta puoltaan joka kerralla ja olinkin todella tyytyväinen herraan.
Lopuksi siirryimme jälleen käyntiin ja tunti loppui. Dome oli hieman hikinen, mutta tunti oli onnistunut lähes täydelliseen malliin. Kiitin ponia taputuksin ja myöhemmin tallissa taisin antaa sille pari ylimääräistä porkkanaakin.


2. suoritus kuvana:
Linkki tässä

_________________
Hertia Carlee
avatar
Heidi
Sisäistynyt
Sisäistynyt

Viestien lukumäärä : 95
Join date : 17.02.2011
Ikä : 25

Näytä käyttäjän tiedot http://teepa.net/h/hestia/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennuskurssi 25-27.11.2011

Viesti  Ros. lähetetty La Marras 19, 2011 11:22 am

Pakkohan se on kasvattajamammankin oppiin päästävä (:

Leiri.
Tason mukaan.
Ros. (ktneville(at)luukku.com) - ML Hustler (http:// ww.rosinkonit.webs.com/husu.htm) - TASO HeB/100cm
- Haluaisin Husulle lisää keskittymiskykyä ja parempaa paineen sietoa. Voitaisiin myös harjoitella joitain HeA-tason juttuja sekä hypätä tälleen valvotusti korkeampiakin esteitä (120cm?).

Ros.
Tallihiiri
Tallihiiri

Viestien lukumäärä : 10
Join date : 22.04.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennuskurssi 25-27.11.2011

Viesti  taffel lähetetty Su Marras 27, 2011 12:11 am

Suoritukset:
Juonipaljastus:
1. perjantain tunti, perusratsastus
Natsi oli aika jäykkänä, se keskittyi enemmän oudon ympäristön pälyilyyn ja vieraille hepoille kiukutteluun kuin selästä annettuihin ohjeisiin. Koitin työskennellä vähän etäämmällä muista ja tein nican ohjeiden mukaan paljon pieniä tehtäviä, millä pitää tamman mielenkiinto ratsastajassa. Aikani kun väänsin, kuului nöyrtyvä pärskähdys ja Natsi rentoutuikin hiukan, taipuen heti paremmin pohkeen ympäri.

Vaikka täysiverinen hiukan suostuikin rentoutumaan, ei se silti kovin iloisella ilmeellä suorittanut lopputuntia ja koko ruumis jännittyi heti jos joku ratsukko tuli yhtään lähemmäs. Kun muistin pitää sopivat välimatkat ja ratsastaa tammaa paljon eteen-alas, rentoutui se asteittain aina vähän enemmän, suoriutuen sitten pehmeämmin pyydetyistä tehtävistä. Ravissa työskentely oli kaikista helpointa, käynnissä Natsi lähinnä sipsutti ja muutaman lyhyen laukkapätkän aikana se koitti laistaa työntekoa pukittelemalla ja kiihdyttelemällä. Lopetinkin tunnin muutamaan ravitehtävään, jotta kummallekin osapuolelle jäisi hyvä mieli.

3. lauantain tunti, puomiharjoituksia
Kahden peräkkäisen koulutunnin jälkeen Natsi meinasi lähteä lentoon heti nähdessään kentällä odottavat puomit. Sainkin tehdä paljon töitä että tamma malttoi keskittyä muuhunkin kuin maassa makaaviin puomeihin. Parhaimpaan tulokseen ei siltikään päästy, niin paljon Natsi koitti punkea puomeille ja karata alta.

Nica päästi meidät puomitehtäviin vasta kun Natsi malttoi tehdä pari kelvollista väistöä ja volttia. Ensimmäiset ravipuomit menivät kovin lennokkaasti ja viimeisen ylityksen jälkeen Natsi rikkoikin laukalle pienen pukin kautta. Ravipuomeja toistettiin muutaman kerran, ja pahimman intonsa purettuaan Natsi alkoi taas kuunnella paremmin. Hevosen mieliala oli paljon koulutuntia korkeammalla, ja se kulki paljon pehmeämmin ja sulavammin.

Montaa kertaa ei mentykään perus puomien ylityksiä, vaan kohta välejä lyhennettiin ja tehtäviä vaikeutettiin. Temmon ja askeleen säätely oli haastavaa, mutta viimeistään parin kolahduksen ja ärähdyksen jälkeen Natsi alkoi huomioida paremmin puomien välejä. Tehtävien edelleen vaikeutuessa alkoi myös hevosen osalta pieni tsemppaus, ja lopputunnista se olikin jo oikein mukava ja herkkä ratsastaa. Pieni väsykin meinasi pukata sekä ratsastajalle että ratsulle, niin keskittyneesti ja tehokkaasti Nica meidät laittoi työskentelemään.

Kököt ne on mut onpahan nyt kirjotettu.


Viimeinen muokkaaja, taffel pvm Su Marras 27, 2011 10:45 am, muokattu 1 kertaa

taffel
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 3
Join date : 14.10.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennuskurssi 25-27.11.2011

Viesti  nica lähetetty Su Marras 27, 2011 12:27 am

Hyvin näkyy valkonen valkosella pohjalla, mut joo kiitos suorituksesta
avatar
nica
Admin

Viestien lukumäärä : 606
Join date : 04.11.2009

Näytä käyttäjän tiedot http://seren.foorumini.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennuskurssi 25-27.11.2011

Viesti  taffel lähetetty Su Marras 27, 2011 10:45 am

o_o Oho miten se sen tommoseks veti! Höh.
Korjasin moisen outouden.

taffel
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 3
Join date : 14.10.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennuskurssi 25-27.11.2011

Viesti  nica lähetetty Su Marras 27, 2011 1:54 pm

ku teksti on foorumilla valkonen niin sen takia
avatar
nica
Admin

Viestien lukumäärä : 606
Join date : 04.11.2009

Näytä käyttäjän tiedot http://seren.foorumini.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Rosin ja Husun suoritukset.

Viesti  Ros. lähetetty To Joulu 08, 2011 11:39 pm

Tää foorumi ei oikein oo tuttu ni en osaa laittaa noita spoilereita..

1. tunti (pe) - Perusratsastus

Jo heti alkuunsa Husu otti tilanten haltuun koko nuoruuden innollaa. Eli siis kajauttelemalla ilmoille mahtipontisia huutoja muille oreille, kavahtelemalla takasilleen ja muutenkin nolaamalla minut kaikin mahdollisin keinoin. Vieläpä kun eräs toinen hevonen päätti vastata huutelemalla takaisin niin meinasi kaaos olla jo käynnissä. Kuitenkin kun yhteistuumin päätimme toisen ratsastajan kanssa pysytellä mahdollisimman kaukana toisistamme saattoivat hevoset keskittyä taas selässä käskyttävään ratsastaja-parkaansa.

Lämmettyäänkin Husu oli vieläkin uuden paikan takia jännittynyt kuin viulunkieli, mutta pientä rentoutumista saattoi jo etäisesti havaita. Onneksi valmentaja oli taitava ja hänen ohjeillaan sain kuin sainkin orin takaisin ruotuunsa. Alkuun voltit olivat lähinnä soikeita orin hötkyillessä jokaista lähelle tulevaa kaviokasta ja väistöt olivat saada koivet rusetille. Tarpeeksi hikeä ja lihaskramppeja vuodattaen Husu alkoi kuitenkin viimein pehmetä ja kulki oikein mallikkaasti. Puolen tunnin kohdalla se alkoi ja mutustaa kuolainta ja hakea oikeaan muotoonsa. Kasvattaja-täti saattoi olla viimein ylpeä vaikka alkuun näyttikin siltä kuin olisin jo tärvellyt hänen kasvatustyönsä hedelmän.

Tunnin loppu läheni aikanaan ja pääsin taputtamaan hikistä oria kaulalle. Loppukäynneissä näkyi jo selvästi rentoja ja väsyneitä ratsukoita. Ensimmäinen päivä tuntui imeneen mehut kaikista ja heti alkuunsa, mutta toivottavasti huomenna hevoset olisivat jo enemmän tuttuja toisilleen. Nicakin asteli vierellemme ja kehui hienoa muutosta oriissa, joka ehkä oltaisiin saatu jo aiemmin esille jos olisin itse ollut hiukan rauhallisempi selässä, enkä olisi heti menettänyt hermojani. Myös orin eteenpäin pyrkimisessä ei ollut vikaa, mutta oikeaa muotoa sai hakea vielä hetken. Kun ori saataisiin kokoamaan peräpäänsäkin mukaan loppu menisi kuin tanssien. Kiitin kohteliaasti ja jäin innolla odottamaan varsinaista koulutuntia..


4. tunti (su) - Esteratsastus / Maastoilu

Totuuden hetki oli koittanut. Tänään olisi hyppypäivä. Onneksi Husu oli päivien mittaan saanut järkeä päähänsä ja yhteistyömme sujui huomattavasti paremmin hyvien oppien myötä. Samaa toivoin myös seuraavalta koitokselta, sillä orilla oli yleensä tapana kuumeta esteillä järkyttävän paljon..

Alkulämmittely meni hienosti. Husu taipui nätisti kumpaankin suuntaan ja kuulosteli kuolaintaan mallikkaasti. Pienet intoilut tosin alkoivat jo heti ensimmäiselä harjoitusesteellä saaden puomit sinkoilemaan ja pienet riemunpukit nousemaan. Itseäni ei tosin paljon naurattanut, vaikka ratsullani hauskaa näyttikin olevan. Pienen ripityksen jälkeen pääsimme koittamaan uudelleen ja jouduimme tekemään pari malttia ja kuria pitävää voilttia ennen estettä. Viimein lähestyminen ja hyppy kuitenkin onnistuivat ja pääsimme jatkamaan seuraavalle tasolle.

Muut esteet menivät hienosti pientä rynnimistä lukuunottamatta. Väsyttyään ori alkoi kuunnellakin huomattavasti paremmin. Saatoimme siis koittaa ensimmäistä "isojen poikien estettä" eli siis 120cm pystyestettä. Husu pörisi ja puhkui, mutta rauhoittelevien pidätteiden jälkeen lähestyi estettä hyvin. Pääsimme jopa yli asti ilman pudotuksia. Nicakin myhäili tyytyväisenä kasvattinsa miehistymiselle.

Lopputunnista otimme vielä pari jumppasarjaa ja sen jälkeen olikin jäähdyttelyn aika. Husu hikosi niin, että näytti kikkarakarvaisemmalta kuin puudeli. Pieni haikeuskin jäi mieleen, sillä tämä oli leirimme viimein tunti ja tämän jälkeen olisi aika pakata hevonen ja kamppeet kuljetusvaunuun ja palattava takaisin kotiin...

Ros.
Tallihiiri
Tallihiiri

Viestien lukumäärä : 10
Join date : 22.04.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennuskurssi 25-27.11.2011

Viesti  nica lähetetty Pe Joulu 09, 2011 12:20 am

Ei haittaa vaikka ei ole spoilereita ne tulis tuolta Muut-napista.
Ihania tarinoita! Laittelen sulle aktiivisuuspisteet ylös tonne listaan.
avatar
nica
Admin

Viestien lukumäärä : 606
Join date : 04.11.2009

Näytä käyttäjän tiedot http://seren.foorumini.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennuskurssi 25-27.11.2011

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa