Meromen ja Bean päiväkirja

Siirry alas

Meromen ja Bean päiväkirja

Viesti  Merome lähetetty Pe Marras 25, 2011 11:37 am

Winterberry Solo "Bea"
Tamma, 172cm
Vaativa B, Re 150cm, Me 140cm, Irt 160cm
Estepainotteinen
S. 20.07.11

Hoitaja: Merome

Merome
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 5
Join date : 25.11.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

25.11.11

Viesti  Merome lähetetty Pe Marras 25, 2011 7:02 pm

Saavuin tallille hyvissä ajoin, puolenpäivän aikaan. Tutkiskelin talli aluetta, pyörin tallit läpi ja kysyin Bean siaintia, sain kuulla Sen asuvan pihatossa. Lähdin hakemaan Beaa pihatosta. Bea käyskenteli verkkaisesti napostellen maassa olevia heinän korsia, nuori tamma ja tavattoman mukavan näköinen.
Avasin pihaton portin, muutama kaverus saapui herkkujen toivossa lähemmäs, jaoin porkkanan palat ja lähdin Bean luokse. Hitaasti ja varmasti, Bea hivuttautui aluksi askel kerralaan kauemmas, pari porkkanan palaa taskusta kaivettuani sain Bean kiinni. Riimunnarun lukko sujahtaa kiinni ja matka talliin alkaa, neiti omistaa hienot käytös tavat, ei rieku, ei punge päälle ja on kaikin puolin hyvin sievästi. Vien Bean talliin. Kiinnitän käytävälle ja riisun loimen pois. Käväsen hakemassa harjat. Bea jopa odotti kohtuu nätisti nuoresta iästä huolimatta. Pidempään seistessä tamma alkoi tosin käymään hieman kärsimättömäksi, komensin muutamaan otteeseen napakasti ja johan tapahtui. Loppu aika seistiin kuin herran nuhteessa. Harjasin tammaa pitkään ja hartaasti, hieroen ja silitellen. Bea selvästi nautti yhteisestä hetkestämme, tallissa oli rauhallista ja saimme viettää yhteiset hetkemme rauhassa.
Laitoin suojat jalkoihin, villaloimen niskaan, oli kolean kosteaa, vielä suitset päähän js menoksi. Ihan mukavasti hoituu tammuskan kanssa hoitorutiinit. Liina enää kiinni suitsiin ja ulos. Työnsin vielä lahkeet kumisaappaiden sisäpuolelle. Lähdimme maastoon kävelemään. Rauhallinen maastolenkki maastakäsin tiedossa, toivon mukaan ainakin.
Maasto reitit olivat täysin minulle tuntemattomia, joten etenimme verkkaiseen tahtiin tutkien ympäristöä. Me molemmat tutkimme, itse yritin muistaa mistä kuljimme ja Bea se ihmetteli taas postilaatikko tai risua joka on eri paikassa kuin ennen. Oli ihanan rauhallista, syksyinen sää, maa kurainen ja puut paljaat. Kävelimme yli tunnin maastossa, harjoitellen samalla taluttajan väistämistä ja peruutuksia. Palasimme talliin, kello oli jo yli kolme, jännästi se aika katoaakin.
Vein Bean vesariin, huuhtoakseni jalat ja vatsan alusen. Aluksi oli hirman hankalaa, neiti kun ei millään tahtonut vesariin kasteltavaksi, loppujen lopuksi tamma suhtautui veteen mielenkiinnolla, eka yritetään karkuun ja seuraavaksi nautitaan täysin siemauksin. Kuivasin jalat ja vatsan alusen huolella, heitin loimen päälle ja jätin vapaaseen karsinaan kuivumaan ennen pihattoon viemistä. Jäin Bean kanssa karsinaan seurustelemaan, ja rapsuttelimme toinen toisiamme. Nuoret hevoset ovat niin mainioita!
Pesin suojat vesarissa ja heitin kuivumaan. Seuraavaksi ryhdyinkin kuuramaan tamman suitsia ja satulaa, kohtuu puhtaat kyllä, mutta hieman kuivuneet. Kaivoin kaapista saippuan ja öljyä. Ensin kunnon kuuraus ja öljyt hierotaan perään. Satulan istuin osa pelkällä vesi pesulla, muuten normaalisti. Vielä harjojen pesu ja sitten olisi valmista. Hain Bean takaisin käytävälle, riisuin kuivatus loimen ja hain ulkoloimen tilalle, neiti oli sopivasti ehtinyt kuivua. Heitin Bean takaisin pihattoon, pari porkkanan palasti ja naru napsahtaa irti. Tamma laukkailee pää korkealla toiseen päähän laumansa luokse. Hetki ihailua ja kotiin kuivaan ja lämpimään.

-Merome (Linkitän tänne sitten kamoista sen kuvan yms.

Merome
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 5
Join date : 25.11.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

27.11.11

Viesti  Merome lähetetty Su Marras 27, 2011 2:37 pm

Hyppäsin bussista pois ja säntäsin juoksuun, satoi taas vettä ja kaatamalla kaiken lisäksi. Juoksin talliin hakemaan riimun narus ja samaa vauhtia pihatolle hakemaan Bean sisään. Bea oli luojan kiitos mennyt suojaan, mutta märkä se olisi kuitenkin. Pitkällä houkuttelulla sain sen astumaan ulos sateseen ja pikakäyntiä talliin. Riisuin Bean läpimärät loimet ja vein ne kuivumaan. Laitoin Bealle kaulakappaleellisen fleeceloimen kuivatukseen ja heitin se karsinaan, sekä hieman heiniä perään.
Jaa-a, mitäköhän sitten, Bea kuivuisi ainakin puolisentuntia. Menin kerhohuoneeseen ja keitin vettä johon lisäsin kaakao pussin. Istuin nojatuoliin ja nappasin lehden telineestä. Ennenkuin huomasinkaan olikin aika hurahtanut ohi ja kello miltein neljä. Hain satulan, suitset ja suojat. Vein ne niille varattuihin telineisiin, satula satulatelineeseen, suitset ripustin naulakkoon ja suojat heitin käytävälle seinän viereen.
Hain Bean takaisin käytävälle, otin fleesen pois ja vein kuivumaan. Harjasin neidin hyvin ja laitoin suojat jalkoihin. Aivan, bootsit, säntään hakemaan nekin vielä. Satula selkään, enkkuviltti päälle, kipaisen vielä hakemassa kaulakappaleellisen ohuen sadeloimen. Suitset päähän ja ulos sateeseen. Pääsemme maneesiin. Riisun oman sadetakin, tarkistan kypärän kiinnityksen ja riisun Bealta sade loimen. Vien Bean jakkaran viereen, laske jalustimet ja kiristän vyön. Sovitan vielä jalustimet arviolta sopivan mittaisiksi. Kaikki valmista, ja eikun selkään. Nousen varovasti Bean selkään, onhan se vielä nuori ja kokematon ratsun alku. Tarkistan vielä vyön.

Kävelemme rauhassa pitkällä ohjalla muutaman kierroksen. Neiti kävelee korvat hörössä, selvästi valmiina työn tekoon. Muuama kierros vielä vapaassa käynnissä ja enkku vilttin riisuminen. Nyt ollaan oikeasti valmiita töihin. Lyhennän ohjaa, tiivistän hieman istuntaani ja aloitan kevyessä ravissa. Tammalla on yllättävän pehmeä ravi, vaikka liikettä riittääkin. Kevyessä ravissa ympyröitä ja voltteja, paljon asetuksia ja taivutuksia. Bea kuuntelee hyvin ja on hyvin avuilla. Siirryn laukkaan, hyvin verkkatyyppistä menoa, laajoja kaaria, ympyröitä ja siirtymisiä. Annan hetkeksi vapaan ohjan, ennen varsinaista treeniä. Kävelemme muutaman kierroksen.

Lyhennän ohjat ja aloitamme käynnissä ympyrällä. Ensin asetus ulos ympyrällä, tästä väistätys pienelle voltille ympyrän sisään, asetus sisälle ja uudestaan väistätys, tällä kertaa takaisin ymprän kaarelle. Neiti vastaa apuihin hyvin ja ottaa rennot isot ristiaskeleet. Seuraavaksi sulkua ympyrän kaarella, ei niin helppo harjoitus mutta sujuu odotetusti. Takaisin väistätys pienelle voltille ja nyt voltilla avotaivutusta. Tämä olikin hieman vaativampaa, ja sainkin työstää tammaa pitkään. Suunnan vaihto ja sama treeni toisin päin. Pikku hiljaa alkaa tammalta alkaa löytyä oikeat askeleen ja asennot. Siirtyminen raviin, isolle ympyrälle ja sulkua harjoitusravissa. Iso letkeä askel kantaa eteenpäin ja sulkukin luonnistuu mukavasti, välillä hieman kiireiseksi muuttuva ravi hidastuu pienillä puolipidätteillä. Taas väistätys pienelle voltille ja avoa. Nyt saikin koota kunnolla ja tamma ryhdistyikin hyvän muotoon. Pieniä alkuvaikeuksia mutta hyvin alkoi sujumaan. Vaihdoin vielä suuntaa ja annoin pitkän ohjan.

Kokoan ohjat käteen, muutama taivutus ja sisäpohje läpi. Laukan nosto ja ympyrälle. Laukassa hieman helpotin treeniä, sulussa riitti pieni takaosan siirto aina muutaman askeleen ajan, huomasin hyvin vielä tamman nuoren iän, ei aivan jaksanut kantaa itseään laukassa, mutta kunnialla neiti sai harjoitukset päätökseen. Muutama kierros vielä pidemmällä ohjalla laukkaa, rentoa ja pitkää. Treeni vaati aikapaljon kokoamista joten pidemmällä kaulalla laukkaaminen ei tee yhtään huonoa. Lasken laukasta kevyeen raviin ja annan hieman pidempää ohjaa. Eteen-alas ratsastaen. Muutamia ympyröitä ja suunnan muutoksia, lopuksi käyntiin ja pitkä ohja.

Nousen alas satukasta ja puen viltin päälle, neiti hieman hikinen. Kävelen maastakäsin kymmenisen minuuttia ja puen sekä itselleni että hevoselle sadetakin niskaan. Ja edelleen sataan, samperin syksy -.- Vien Bean talliin, riisun loimet, suitset ja satulan. Haen kuivatusloimen ja fleecen. Neiti karsinaan kuivattelemaan ja mössöt nenän eteen. Tällä välin vien kamat paikoilleen ja loimet kuivumaan. Pesen suojat ja pyyhin satulan ja suitset. Käyn vaihtamassa omat vaatteet kuiviin ja tennarit jalkaan. Lakaisen käytävän odotellessani Bean kuivumista.
Vihdoin Bea on kuiva, harjaan, putsaan kaviot ja heitän kuivat loimet niskaan. Talutan Bean takaisin pihattoon. Päästän sen portilla irti, neiti syöksähtää suoraan lämpimään suojaan muiden hevosten luo. Palaan takaisin talliin, juon vielä kaakaon odotellessani bussia.

Merome
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 5
Join date : 25.11.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

28.11.11

Viesti  Merome lähetetty Ma Marras 28, 2011 2:33 pm

Sain tuon tehtyä, toivottavasti kelpaa := tässä näin

-Merome

Merome
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 5
Join date : 25.11.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Meromen ja Bean päiväkirja

Viesti  nica lähetetty Ma Marras 28, 2011 9:32 pm

Ihana varustekokoelma Saanko laittaa sen Terryn sivuille asti?

Näytätte tulevan Terryn/Bean (kutsun itse aina Terryksi ^^) kanssa hyvin juttuun ja se on mahtavaa Ihana, että tamma sai hyvän hoitajan. Se on aina huomiota kerjäämässä pihatossa, kun sinne joku eksyy ja aina se olisi tulossa mukaan ja seurailee perässä. Hyvin sosiaalinen nuorikko siis.

Vähänhän se vielä on raaka tuolla ratsastuspuolella, mutta sitä koulutellaan. Kaikennäköiset taivutukset yms. ovat hyväksi ja saa tehdä paljon työskentelyä sileällä ja puomeilla. Hyppäilemistä silleen aika rajoitetusti, kun on niin nuori vielä. Kerran viikkoon korkeintaan jos sillä ei joku muu hyppää.

Tulkaa ihmeessä esim. tallilla järjestettäviin valmennuksiin mukaan (kun niitä aina järjestellään), niin saatte vähän neuvoa yms. ratsastelemiseen.

Kuulostaa siis erittäin hyvältä Mitenkä tämä kommentti/piste/hoitomerkintäpuoli? Haluatko pelkkää kommenttia vai listataanko merkintöjä vai annanko pisteitä?
avatar
nica
Admin

Viestien lukumäärä : 606
Join date : 04.11.2009

Näytä käyttäjän tiedot http://seren.foorumini.net

Takaisin alkuun Siirry alas

29.11.11

Viesti  Merome lähetetty Ti Marras 29, 2011 11:07 am

Juu, laita ihmeessä Terryn sivuille tuo pisteytys käy minulle hyvin On kyllä mukava tamma, pidän paljon ja nuori kun on niin työskentely on mukavaa

Merome
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 5
Join date : 25.11.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Meromen ja Bean päiväkirja

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa