Koulutunti ML:n hoitajille ja yksäreille!

Siirry alas

Koulutunti ML:n hoitajille ja yksäreille!

Viesti  Heidi lähetetty Ke Huhti 25, 2012 7:28 pm

Nyt olisi tilaisuus osallistua hoitohepallaan tai omalla hepallaan 13.5.12 pidettävälle koulutunnille. Mukaan otetaan kaikki halukkaat, mutta ilmottautumisaikaa on vain rajoitetusti. Tunti toteutetaan niin, että minä kirjoitan mitä kaikkea tunnilla tehdään ja osallistujat saavat kirjoittaa oman versionsa tunnin tehtävien suorittamisesta. Kirjoituksen voi tehdä vaikka koko tunnista, yhdestä tehtävästä tai ihan mistä itse haluaa.
Tunnille osallistuneille ja sen suorittaneille jaetaan aktiivisuuspisteitä! (Vain ajoissa suoritetusta tunnista saa aktiivisuuspisteitä.)
Tunnin pitäjänä toimii Domen ja Tessan omistaja, Heidi.
Tunti pidetään kentällä, sää on puolipilvinen ja kentän pohja kuiva, mutta ei pölise.

Viimeinen ilmottautumispäivä on 13.5.12 (muutettu 7.5), tarinoita saa kuitenkin lähetellä 15.5.12 asti. Tarinoiden pituudelle en aseta mitään vaatimuksia, mutta jos nyt kaikki yrittäisi edes saada pari lausetta pidempää. Tarinat voi laittaa tähän topiikkiin tai lähetellä sähköpostiin virtuaalie[at]gmail.com. Kaikki tarinat kuitenkin julkaistaan täällä.

Jos tunnille osallistuu yli 6 ratsukkoa, jaetaan ratsukot ryhmiin (maks. 6 ratsukkoa/ryhmä).
Kysykää jos jäi jotain epäselvyyttä!
Laita osallistumiseen ratsastajan nimi, hevosen lempinimi ja osoite sen sivuille. Tarinat voi vaikka muokata osallistumisiin jälkeenpäin, ei tarvitse laittaa uutta viestiä. (:

Osallistujat (4 ratsukkoa):
Fawn - Jonna
Alexandra - Rockefeller Street WELL
Dintti - Jaava - suoritettu!
Juonipaljastus:
Matka Mêl Sereniin sujui hyvin ja Jaava matkustikin kopissa oikein nätisti, satunnaista kuopimista ja tylsyydestä johtunutta mielenosoittamista lukuunottamatta. Itselläni oli loistava fiilis ja minusta tuntui, että myös Jaava oli pitkästä aikaa kunnon vireessä. Sääkin oli tuntui olevan täydellinen: aurinkoinen, mutta harsomaisesta pilvipeitteestä johtuen juuri sopivan lämmin treenaamiselle. Itikoita ja paarmojakaan ei vielä ollut lähes lainkaan näin loppukeväästä. Oikeastaan tämä pieni ja lyhyt touko-kesäkuun välinen pätkä on ehdottomasti parasta aikaa ratsastaa.

Pääsin vihdoin nousemaan hevosen selkään ja vaihdoin heti alkuun muutaman sanasen tunnin pitäjän, Heidin kanssa. Oikeastaan Heidi näytti juuri sellaiselta rämäpäiseltä ja sporttiselta nuorelta aikuiselta, joka kisaa esteitä todellisella intohimolla ja pelkäämättä. Muut tuntilaiset olivat vasta tulossa kentälle ja minä olin tapani mukaan vähintäänkin kymmenen minuuttia ajoissa, ihan vain varmuuden vuoksi. Lähialueen tuttuja ei ollut näköjään eksynyt porukkaan, sillä jokainen ratsukko oli minulle entuudestaan täysin tuntematon.

Kun kaikki olivat valmiita, Heidi ohjasi tuntilaisia tekemään alkuverkkaa, jossa kentän toisella sivulla ratsastettiin kolmikaarinen kiemuraura. Alkuun minulla oli vaikeuksia saada Jaava rentoutumaan ja alkuverryttely olikin hieman 'täältä sinnepäin', kun tamma meni tikittävää ravia ilman pienintäkään merkkiä kunnollisesta taipumisesta. Onneksi Heidin neuvoilla sain itsekin hieman skarpattua ja pikkuhiljaa homma alkoi mennä kerta kerralta oikeaoppisemmin, niin että sain Jaavaankin hieman lisää herkkyyttä ja tarkkuutta.

Alun pikaisen verryttelyn jälkeen oli aika ottaa muutamia laukannostoja, jotta hevoset saataisiin lämpeämään kunnolla. Jaava ainakin liikkuu lähestulkoon poikkeuksetta huomattavasti paremmin, mikäli heti alkuverkassa otetaan hieman laukkaa. Nytkin tamma alkoi päästä eroon tikittävästä askeleestaan ja tilalle tuli paljon pidempää ja ehkä jopa lennokkaampaakin ravia. Laukkapätkien jälkeen minun oli helpompi istua Jaavan ravissa ja sain edelleenkin parannettua työskentelyäni kiemuraurilla; tamma taipui helposti, tuntui vetreämmältä ja oli helpommin ohjattavissa. Tähän toisaalta vaikutti myös oma heräämiseni, kun aloin vaatimaan ratsultani tarkempia reittejä, enkä itsekään laiskotellut ja antanut hevosen mennä niin kuin huvittaa.

Lopputunnin aikana Jaava ja minä työskentelimme varmaan paremmin kuin pitkiin aikoihin. En tiedä mitä oikein tapahtui lyhyiden välikäyntien aikana, mutta huomasin itsekin skarppaavani koko ajan enemmän ja työskenteleväni paljon tarkemmin ja huolellisemmin. Väistöt sujuivat kuin vettä vain ja tamman nyrpeä olemus alkoi vaihtua innostuneenpaan laukkatyöskentelyyn siirryttäessä. Lyhyillä vastalaukkapätkilläkin tamma meni oikein nätisti, eikä kertaakaan katkaissut tai vaihtanyt myötälaukkaan. Avotaivutuksissa Jaava kulki kuin banaani konsanaan ja Heidin tarvitsi vai hitusen hienosäätää meidän liikkeitämme.

Tunnin jälkeen olin erittäin tyytyväinen, sillä kuten jo aikaisemmin mainitsin, tamma ei ole liikkunut pitkään aikaan noin rehellisesti ja hyvin kuulolla, vaikka kyseessä olikin vain pieni osa tunnista. Pitkien loppukäyntien päätteeksi taputin tammaa kaulalle ja jäin hetkeksi juttelemaan muiden ratsastajien kanssa. Pilvetkin olivat kaikonneet taivaalta ja päivää kohden sää oli lämmennyt huomattavasti. Jaava oli hikinen kuin mikä, joten suihkutin pahimmat hiet nopeasti pois letkulla, vein varusteet traikussa olevaan kisakaappiin ja aloitin lastaamaan tammaa. Mêl Serenin porukka vaikutti mitä mainioimmalta ja toivoinkin, että mahdollisuus tällaiseen tuntiin tarjoutuisi ehkä uudelleen joskus tulevaisuudessa.
Sandra - Anguished Night


Tunnin tehtävät:
Alkukäyntien jälkeen aloitamme työskentelyn kevyessä ravissa, oikeaan kierrokseen. Ratsastatte toiselle sivulle kolmikaarisen kiemurauran, varokaa uralla kulkevia ratsukoita. Seuraavaksi jakaudutaan kahdelle pääty-ympyrälle ja tehdään muutama laukannosto, koittakaa nostaa aina samaan aikaan ympyrällä ja pitäkää tarpeeksi hyvät etäisyydet edellä menevään.
Muutaman laukannoston jälkeen jatketaan uraa pitkin ravissa ja tehdään suunnan muutos koko rata leikkaa-linjalla. Kevennys vaihdetaan keskihalkaisijan kohdalla. Tähän suuntaan ratsastetaan jälleen kolmikaarinen kiemuraura, tällä kertaa tehdään 12m voltti aina kiemuran päässä. Seuratkaa tarkasti oikeita teitä. Muistakaa ratsastaa suoralla hevosella keskihalkaisijan kohdalla ja taivuttaa ratsut kaarteisiin. Käyttäkää pohkeita taivutuksen saavuttamiseksi.
Sitten jatketaan jälleen uraa pitkin ja siirrytään harjoitusravin kautta käyntiin. Parin kierroksen päästä käännytään keskihalkaisijalle kummaltakin lyhyeltä sivulta ja tehdään loiva pohkeenväistö uralle. Suunta pysyy koko ajan samana. Olkaa tarkkoja taivutusten kanssa ja pitäkää huoli, ettei etu- tai takapää jää jälkeen. Seuraavaksi jätetään toinen väistö pois ja nostetaan laukka aina väistön jälkeen uralta ja laukataan koko lyhyt sivu, siirtyminen takaisin käyntiin pitkän sivun alussa. Ottakaa täsmälliset nostot ja huolehtikaa, että laukka on myötälaukka. Jos joku kaahottaa, niin voi tehdä pääty-ympyrän laukassa ja pienillä pidätteillä yrittää saada laukka lyhyemmäksi.
Itsenäinen suunnanmuutos täyskaarrolla tai rata leikkaa-linjalla. Siirrytään harjoitusraviin ja jatketaan pohkeenväistöillä. Lyhyeltä sivulta keskihalkaisijalle, lyhyt väistö vasemmalle ja siitä takaisin keskihalkaisijalinjalle. Muutaman kerran jälkeen voi koittaa tehdä kaksi väistökuviota.
Taas jatketaan uraa pitkin ja nostetaan oikea laukka. Lähdetään ratsastamaan loivaa kiemurauraa pitkille sivuille, laukkaa ei saa vaihtaa keskellä. Pitäkää asetus oikealle ja kääntäkää pohkeiden kanssa. Parin onnistuneen toiston jälkeen vaihdetaan suuntaa koko rata leikkaa-linjalla. Laukka vaihdetaan joko ravin kautta keskihalkaisijan kohdalla tai jos osaa, niin voi vaihtaa suoraan.
Toistetaan tehtävä tähän suuntaan, jonka jälkeen annetaan hevosten kävellä hetki pitkillä ohjilla.

Seuraavaksi otetaan jälleen ohjat käteen ja tehdään avotaivutusta pitkille sivuille. Muistakaa siirtää etuosaa hieman uran sisäpuolelle, mutta pitää yhtenäinen linja sisätakajalan ja ulkoetujalan kanssa. Älkää taivuttaako hevosia liikaa kaulasta, vaan asettakaa niskasta hieman sisälle niin, että näette sierainkaaren ja vähän silmää. Sisäpohje pitää hevoset uralla, ulko-ohja säätelee taivutusta. Kun väistöt sujuu hyvin käynnissä, voitte siirtyä harjoitusraviin ja suorittaa ne ravissa. Huolehtikaa, että hevoset ravaavat aktiivisesti, mutta eivät kiirehdi liikaa.
Lopuksi tehdään vielä siirtymisiä. Aloitetaan siirtymällä ravista laukkaan ja takaisin raville. Ratsukot voivat suorittaa liikkeet uralla, mutta pitäkää etäisyyksistä huoli. Laukataan aina pari askelta ja siirrytään takaisin raviin, muistakaa huolelliset valmistelut. Kun ravi-laukka siirtymiset sujuu hyvin, ryhdytään tekemään siirtymisiä käynnistä laukkaan ja takaisin käyntiin. Nyt on vielä tärkeämpää tehdä huolellisesti valmistelut, jos hevoset tarjoavat käynnistä raville, tehkää vielä selkeämmät puolipidätteet ja laukkapohkeet. On myös tärkeää pitää hevoset aktiivisina käynnissä, jotta ne ovat valmiita nostoon. Koittakaa pitää raviaskeleet kokonaan poissa, mutta älkää kuitenkaan repikö hevosia suusta, jos ne tarjoavat ravia.
Sitten saakin antaa taas hevosille pitkät ohjat ja kiittää niitä hienoista suorituksista. Toivottavasti ratsastajille tuli edes vähän lämmin ja kaikilla oli mukava tunti.


Viimeinen muokkaaja, Heidi pvm Ma Toukokuu 21, 2012 12:39 pm, muokattu 7 kertaa

_________________
Hertia Carlee
avatar
Heidi
Sisäistynyt
Sisäistynyt

Viestien lukumäärä : 95
Join date : 17.02.2011
Ikä : 25

Näytä käyttäjän tiedot http://teepa.net/h/hestia/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Koulutunti ML:n hoitajille ja yksäreille!

Viesti  Fawn lähetetty To Huhti 26, 2012 4:08 pm

I'm in! Ja koetan jopa muistaa kirjoittaa tarinani tällä kertaa : D En sit tiedä pitikö se tarina heittää suoraan tähän mutta mä en kyllä pistäny : d

Fawn
Sisäistynyt
Sisäistynyt

Viestien lukumäärä : 52
Join date : 21.08.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Koulutunti ML:n hoitajille ja yksäreille!

Viesti  Heidi lähetetty To Huhti 26, 2012 5:05 pm

Ei tarvinnu, tarinat 13.5 mennessä (; (osallistumiset 6.5)

_________________
Hertia Carlee
avatar
Heidi
Sisäistynyt
Sisäistynyt

Viestien lukumäärä : 95
Join date : 17.02.2011
Ikä : 25

Näytä käyttäjän tiedot http://teepa.net/h/hestia/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Koulutunti ML:n hoitajille ja yksäreille!

Viesti  Heidi lähetetty Ma Toukokuu 07, 2012 1:26 pm

Osallistumisaikaa jatkettu 13.5 asti!

_________________
Hertia Carlee
avatar
Heidi
Sisäistynyt
Sisäistynyt

Viestien lukumäärä : 95
Join date : 17.02.2011
Ikä : 25

Näytä käyttäjän tiedot http://teepa.net/h/hestia/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Koulutunti ML:n hoitajille ja yksäreille!

Viesti  Fawn lähetetty Su Toukokuu 20, 2012 8:54 pm

Niin mä unohdin sen. Anteeks kauheesti, mutta mulla on ollut lähiaikoina oikeasti kauheasti muuta mietittävää, peruskoulukin alkaa lähentyy loppuaan ja opettajat on alkanu tunkee kouluhommia vielä pahemmin.. Seliseli, mutta tulin sentään tunnustamaan.

Fawn
Sisäistynyt
Sisäistynyt

Viestien lukumäärä : 52
Join date : 21.08.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Koulutunti ML:n hoitajille ja yksäreille!

Viesti  Heidi lähetetty Ma Toukokuu 21, 2012 12:33 pm

Noo, eipä hirveästi muutkaan osallistujat tarinoitaan kirjoitelleet (: Ei haittaa.

_________________
Hertia Carlee
avatar
Heidi
Sisäistynyt
Sisäistynyt

Viestien lukumäärä : 95
Join date : 17.02.2011
Ikä : 25

Näytä käyttäjän tiedot http://teepa.net/h/hestia/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Koulutunti ML:n hoitajille ja yksäreille!

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa