ansku & Bali

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

ansku & Bali

Viesti  ansku lähetetty Pe Joulu 28, 2012 10:13 pm

Hoitopäikky jossa kerron mitä olen puuhaillut Balin kanssa.

ansku
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 7
Join date : 28.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ansku & Bali

Viesti  ansku lähetetty Pe Joulu 28, 2012 10:40 pm

Kello oli vähän yli yhdeksän kun saavuin tallille. Laitoin pyörän päärakennuksen eteen nojalle ja lähdin etsimään Balia.Pian huomasin erään pihaton luona Balin ja astelin tervehtimään sitä.
- Oletpa sinä hieno. juttelin tammalle ja annoin sille pari porkkanan palaa.
Jonkin aikaa tammaa taputeltuani lähdin etsimään kottareita ja talikkoa.Kesti 20 minuuttia ennenkuin onnistuin löytämään ne ja sen jälkeen putsasin pihaton jossa Bali kavereineen asusti huolellisesti.
Kun olin saanut homman valmiiksi kello oli niin paljon että päätin lähteä syömään nican pöperöitä. Syötyäni lueskelin lehtiä ja tutustuin paikkoihin. Lopulta kello oli niin paljon että päätin lähteä ratsastamaan hiukan. Hain Balin pihatosta ja kiinitin sen Uudentallin käytävälle,riisuin loimen ja kävin etsimässä varusteet ja harjat. Ne löydettyäni harjasin Balia kunnes sen kimo karva loisti puhtautta. Seuraavaksi putsasin kaviot ja selvitin hännän ja harjan. Lopulta nostin hellävaroen satulan tamman selkään ja li'utin sen paikoilleen varmistettuani että huopa ei ollut rutussa kiinnitin satula vyön.Bali otti kiltisti kuolaimet suuhun. Laitoin itse vielä kypärän päähän ja hanskat käteen. Talutin tamman kentälle ja suljin portin. Kiristin vyötä vielä pari reikää ja laskin jalustimet alas ja seuraavaksi nousin selkään. Päästyäni satulaan mittasin jalustimet sopiviksi ja puristin kevyesti pohkeilla siirtyen uralle. Kävelimme 10 min pitkin ohjin ja sitten keräsin ohjat siirtyen kevyeeseen raviin. Teimme seuraavat 25 min erilaisia ravitehtäviä. Lopulta annoin varovasti laukkapohkeet ja Bali siirtyi reippaaseen laukkaan.
-Voi että sinulla on ihana laukka. Kehuin Balia.
Laukkasimme kaksi kierrosta vaihdoimme suunnan ja laukkasimme taas kaksi kierrosta. Sitten siirryimme raviin ja ravasimme rennosti 10 min ja siirryimme pitkin ohjin käyntiin. Aikamme käveltyämme pysäytin Balin keskelle kenttää ja laskeuduin satulasta. Hoisin Balin ja vein sen pihattoon. Putsasin varusteet ja palautin ne ja harjat paikoilleen. Oli aika lähteä kotiin, mutta vielä ennen lähtöä kävin hyvästelemässä balin ja lupasin tulla pian uudelleen. Sitten lähdin kohti kotia.

ansku
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 7
Join date : 28.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ansku & Bali

Viesti  ansku lähetetty La Joulu 29, 2012 4:40 pm

Kello oli vähän yli yksi kun saavuin tallin pihaan.
-Heippa! huikkasin isälleni, löin auton oven kiinni ja suuntasin askeleeni päärakennukselle jossa törmäsin nicaan.
-Moikka! tervehdin reippaasti.
-No moi, olet varmaan se Balin uusi hoitaja? nica vastasi.
-Joo olen, kävin jo eilen liikuttamassa sitä ja muutenkin tutustumassa. sanoin tarkastellen tummatukkaista naista.
-No jos olette jo tutustuneet voit samantien mennä sen luokse. nica vastasi hymyillen.

Jo 2 minuutin päästä saavuin pihaton luo jossa Bali majaili.Pujahdin aitaukseen puristaen riimunnarua kädessäni.
-Bali, mitä tyttö? juttelin tammalle rapsutellen sen kaulaa.
Ujutin riimun sen päähän ja laitoin riimunnarun kiinni lenksuun (tai mikä nyt onkaan). Seuraavaksi talutin Balin ulos aitauksesta ja suunnistin tamma rinnallani tutkimaan maastopolkuja.Bali liikkui pirteästi korvat hörössä pitkin polkua. Nautin joka hetkestä Balin kanssa vaikka en ratsastanutkaan sillä. Jonkin ajan kuluttua palasimme tallille ja talutin Balin uuteentalliin missä kiinnitin sen käytävälle ja riisuin loimen.Hain harjat ja aloin harjata kimoa karvaa mikä ei loimen ansiosta ollut mikään kovin likainen. Tarkastin kavioita putsastessani että kengät oli tiukasti paikoillaan eikä olleet lähdössä irti. Harjattuani tamman laitoin sille loimen ja irroitin sen käytävältä Halasin tammaa nauttien sen tuoksusta ja läsnäolosta. Vein sen takaisin tarhaan ja jäin katselemaan aidan viereen sen peuhailua.Jonkin ajan kuluttua hain tallista sienen ja ämpärin putsatakseni pihaton juomaastian joka kaipasikin putsausta. Saatuani homman valmiiksi vein ämpärin ja sienen paikoilleen . Menin antamaan Balille pari porkkanaa samalla kun oijoin sen loimen joka oli mennyt vinoon peuhatessa. Kun muut tarhassa olevat hepat huomasi että Bali sai herkkua jouduin antamaan niillekin ettei minua olisi tuupattu kumoon. Sitten vilkaisin kelloa ja tuhahdin harmistuneena. Isä tulisi hakemaan minua 20 minuutin päästä. Kävin hakemassa reppuni ja suunnistin takaisin tarhalle kaivellen repusta järjestelmäkameraani. Lopun ajan napsin kuvia Balista ja sen tarhakavereista. Sitten Isä tuli hakemaan minua ja harmistuneena hyvästelin Balin ja lähdin kotiin.
Illalla kotona tarkastelin koneelle ladattuja kuvia ja valitsin pari otosta jotka tulostin ja kiinnitin seinälle, lähetin myös pari kuvaa nicalle sähköpostiosoitteeseen jonka löysin Mel Serenin sivuilta.Vielä ennen nukahtamista katselin tulostamiani kuvia Balista ja unissa laukkasin Balilla halki kesäisten niittyjen.

ansku
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 7
Join date : 28.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ansku & Bali

Viesti  nica lähetetty Ti Tammi 01, 2013 5:13 pm

Vaikutat ihanan ahkeralta hoitajalta! Jatka samaan malliin : )

Hyvä että Bali sai oman rapsuttelijan. Sillä kilpaillaan tällä hetkellä lähinnä kouluratsastuksessa ja kenttäratsastuksessa, mutta sitä ei aina keretä treenata joten sillä saa ratsastaa niin paljon kuin vain jaksaa. Bali on muutenkin hyvin virkeä tapaus, jos se saa vähän pidemmän loman joten olisi hyvä jos se liikkuisi mahdollisimman usein.

Jos ei aina halua pihatossa hoitaa tai käytävällä, niin Balin voi laittaa johonkin tallissa tyhjänä olevaan karsinaan ja hoitaa siellä.

Kehitysehdotuksia olisi että pisteen jälkeen yritä muistaa laittaa välilyönti : ) ja sitten rivivaihtoja kannattaa käyttää, jotta tarinan saa jaettua kappaleisiin. Samalla tarinalle saa vähän lisää 'pituutta' : )
avatar
nica
Admin

Viestien lukumäärä : 606
Join date : 04.11.2009

Näytä käyttäjän tiedot http://seren.foorumini.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ansku & Bali

Viesti  ansku lähetetty Ke Tammi 02, 2013 8:14 pm

Astelin kohti pihattoa jossa Bali asusti. Menin nopeasti tamman lua ja annoin sille porkkanan ja rapsutuksia. Sitten aloin siivota pihattoa jossa Bali majaili. Saatuani sen hoidettua otin Balin kiinni aitauksesta.

Tamma heilautteli innokkaana päätään ja tepasteli pirteästi vierelläni kun suuntasimme kohti tallia. Kiinnitin Balin käytävälle otin loimen pois ja hain tammulin harjat. Aloin rivakoin vedoin harjata kimon karvaa. Saatuani karvan kiiltämään puhtaana siirryin harjan ja hännän kimppuun ja lopetin vasta kun ne olivat takuttomat. Putsasin jokaisen kavion tarkoin ja varoen sädettä. sitten laitoin harjat järjestykseen pakkiin ja lähdin noutamaan varusteita.

Satulahuoneessa hetken etsiskeltyäni löysin telineen jossa Balin satula oli. Otin suitset naulakosta jossa ne riippuivat ja lähdin käytävällä odottelevan hoitsuni luo.

Hitusen Bali luimisteli ja kuopi lattiaa nähdessään satulan mutta napakka komennus ja tamma jäi seisomaan aloilleen kun pistin ''hirviön'' sen selkään. Kiristin satulavyön tarkistettuani ettei huopa ollut rutussa mistään. Kuolaimet Bali otti nätisti ja pureskeli niitä sillävälin kun säädin remmit sopiviksi. Tinttasin kypärän vielä päähäni ja olimme valmiit lähtemään kentälle.

Kentälle päästyämme suljin portin ja talutin Balin keskelle kenttää. Kiristin vielä satulavyön ja kipusin selkään. Jalustinhihnoja ei tarvinnut säätää koska tammalla ei ollut ilmeisesti viime ratsastuskertani jälkeen ollut ratsastettu. Puristin pohkeillani ja tamma siirty reippaaseen käyntiin. 10 minuuttia käveltyämme kokosin ohjat ja aloitin ravityöskentelyn. Voltteja, kiemurauria ja siirtymisiä. Jonkin ajan kuluttua huomasin että Bali kulki nätisti peräänannossa ja kuunteli pienintäkin apuani. Sitten tulimme pitkällesivulle ja päätin kokeilla vastalaukkaa. Sen tamma nostikin nätisti ja väkisinkin ajattelin että tämä oli taitavin hevonen jonka selässä olin istunut. Siirryin käyntiin ja nostin seuraavassa kulmassa myötälaukan jatkaen volttien ja ympyröiden ekemistä. Sitten sama toiseen suuntaan ja tamma sai siirtyä käyntiin. Taputin sitä kiitokseksi vähän hikiselle kaulalle. Kun olimme kävelleet tarpeeksi pitkään pysäytin tamman keskihalkaisialle ja vein sen talliin.

Tallissa riisuin varusteet ja harjasin Balin huolellisesti ja loimitin sen. Vein sen takaisin pihattoon ja palasin huolehtimaan varusteista. Saatuani ne ja harjat paikoilleen talliin asteli joku tallityöntekiä joka pyysi apua iltaruokinnassa. Suostuin heti ja lupasin hoitaa Balin ruuan. Menin listan lua ja mittasin huolellisesti Balin ruokaannoksen ämpäriin ja lisäsin pari porkkanan palaa. Vein ruuan Balille ja katselin hetken aikaa tamman syömistä ja lähdin parkkipaikalle jonne isä oli saapunut minua hakemaan.


Tämmönen tarina tälläkertaa ja mites se varusteiden osto homma mites se juttu et miten niitä sai ostettuu?

ansku
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 7
Join date : 28.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Maastoilua ja ilmalento.

Viesti  ansku lähetetty Su Tammi 06, 2013 6:01 pm

Kävelin reippain askelin kohti pihattoa. Sinne saavuttuani luikahdin aidan ali tarhaan jossa Bali oli.
-Mitä tyttö? kysyin rapsuttaenssani sen kaulaa.
Bali hirnanti kuin sanoakseen ''Hyvää kuuluu''
Päätin lähteä ensin maastoon ja putsata sitten pihaton.Laitoin riimun Balille ja lähdin taluttamaan sitä tallia kohti.

Tallissa kiinnitin Balin käytävälle, riisuin loimet ja hain harjat. Harjatessani tammaa Bali nuokkui paikoillaan. Saatuanivielä selvittyä harjan ja hännän ja putsattuani kaviot hain suitset. Laitoin suitset Balille ja kypärän omaa päähäni. Talutin tamman pihalle penkin viereen ja kipusin paljaaseen selkään siintä. Suunninstin kohti maastopolkuja.

Lähdin kulkemmaan erästä polkua pitkin ja pidin kokoajan pienen tuntuman tamman suuhun. Pian siirryimme raviin ja nautimme yhdessä lumisesta metsästä. Eräällä suoralla painoin laukkapohkeet tamman kylkiin ja se ampaisi iloisesti matkaan. Painauduin vasten hulmuavaa harjaa ja nautin tuulen tuiverruksesta kasvoillani. Harmissani hidastin tamman raviin suoran loputtua. Bali teki mahtavat riemupukit ja meikäläinen lensi ilmanhalki suoraan lumipenkkaan. Nopeasti kömmin sieltä ylös ja näin Balin seisovan parinmetrin päässä pällistelemässä minua. Puhdistin nopeasti lumet vaatteistani ja lähestyin Balia. Bali oli sitämieltä ettei halunnut kiinni. Lopulta porkkanapalojen ja parin nurin menon jälkeen pitelin tamman ohjaksia käsissäni. Vilkuilin ympärilleni etsien jotain millä pääsisin selkään. Lopulta äkkäsin erän kiven jonka viereen tamman ohjasin. Nousin kiven päälle ja kömmin selkään. Lähdimme ravissa kohti tallia ja annoin Balin laukata taas erään suoran mutta olin varovaisempi hidastettuamme raviin, mutta tälläkertää Balilla ei tullut mieleenkään pukitella kun olin varuillani.

Tallipihalle saavuttaessamme näin Jessen ratsastavan jollakin hevosella jota en nyt tunnistanut kentällä. Pysäytin Balin aidanviereen. Mutta sitten lähdin talliin hoitamaan ratsuani.

Saatuani Balin hoidettua ja takaisin pihattoon hain kottarit ja talikon. Kävin putsaamassa pihaton ja vein tavarat paikoilleen. Sen jälkeen kävin halaamassa Balia ja viemässä sille pari porkkanaa ennen kuin minun piti lähteä kotiin.

ansku
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 7
Join date : 28.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ansku & Bali

Viesti  ansku lähetetty Ti Tammi 22, 2013 5:01 pm

Sori toi yks juttu tuli tonne toiselle sivulle

ansku
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 7
Join date : 28.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vauhtia Balin kanssa

Viesti  ansku lähetetty Ti Tammi 22, 2013 5:39 pm

Hyppäsin ulos bussista Mel Serenin tallin pysäkillä ja pakkasilma nipisteli poskiani. Reippaasti suuntasin askeleeni kohti tallia. Pian sainkin tallin näkyviin ja suuntasin askeleeni kohti päärakennusta.

Tömistellessäni lumet pois kengistä silmäilin ympärilleni. Saatuani kengät jalasta astelin kohti ovea jonka takaanta kuului ääniä. Huoneessa oli nica joka komensi parhaillaan joitakin tallityöntekijöitä painumaan hommiin.
- Moikka. tervehdin hymyillen.
- No moikka. Taisit olla Ansku Balin hoitaja? nica tiedusteli hymyillen.
- Kyllä olen Ansku ja hoidan Balia.
- Hyvä että tulit Bali kaipaakin liikuntaa.
- Selvä, taidankin tästä mennä moikkaamaan sitä energiapakkausta. virnistin ja tömistelin ulos ovesta.

Kävin hakemassa riimunnarun ja lähdin hakemaan Balin. Bali hörähti kun astelin sen luo ja napsautin narun kiinni riimuun. Annoin tammalle porkkanan ja lähdimme kohti tallia. Bali asteli vierelläni korvat hörössä. Tallissa kiinnitin tamman käytävälle ja riisuin loimet. Kävin hakemassa harjat ja harjasin tamman karvapeitteen nopeasti (loimen asiosta kimo oli puhdas). Putsattuani kaviot ja selvittyäni harjan ja hännän hain satulan ja suitset. Bali luimisteli hiukan ja polkaisi lattiaa etujalallaa kun näki satulan mutta tyytyi seisomaan sitten paikoillaan kun asettelin satulan paikoilleen ja kiristin vyön. Lämmittelin hetken kuolaimia nyrkissäni ja sujautin ne sitten tamman suuhun ja laitoin remmit kiinni. otin ohjat kaulalta ja talutin tamman kentälle.

Kentällä nousin ripeästi selkään ja aloin verrytellä. Jo käynnissä huomasi että tamma oli täynnä energiaa ja kun pyysin sitä siirtymään raviin se vastasi pukittamalla reippaasti. Selvisin jotenkuten selässä ja jatkoimme ravissa tehden temponvaihdoksia, pysähtymisiä, voltteja ja kahdeksikkoja. Kun pyysin laukkaa tamma räjähti allani. Nopeasti Bali siirtyi nopeaan laukkaan ja pukitti pari kertaa. Hidastin käyntiin sillä olin juuri saanut idean purkaa Balin energiaa laukkaamalla raviradalla. Ohjasin tamman kohti ravirataa ja saavuttuamme radan portille tarkistin ettei siellä ollut muita. Ravasimme kierroksen radalla ja annoin sitten laukkaavut. Bali siirtyi iloisesti laukkaan ja kiisi eteenpäin pitkin rataa. Kiitin onneani että Balilla oli hokit. Hidastin raviin ja vaihdoin suuntaa. Kannustin tammaa eteenpäin ja laukkasimme puolikierrosta pysytellen radan keskellä. Lopulta palasimme kentälle. Suoritin kiemurauria ja joitakin muita liikkeitä ennenkuin hidastin käyntiin ja annoin tamman kävellä 15 minuuttia. Pysäytin Balin ja laskeuduin selästä. Talutin tamman talliin.

Tallissa riisuin varusteet, harjasin Balin kyljet,selän ja jalat ennenkuin laitoin loimen Balille. Vietyäni Balin takaisin tarhaan laitoin varusteet paikoilleen ja huolehdin että ne oli puhtaat ennenkuin kiiruhdin kohti päärakennusta hakemaan laukkuni, sillä bussi tulisi 10 minuutin päästä. Ehdin nipinnapin bussiin ja lähdin huokaisten kohti kotia ja läksyjä.

Sori tää oli vähän hätäsest kirjotettu. Pyrin käymään täällä niin usein kun koululta ehdin.

ansku
Arkajalka
Arkajalka

Viestien lukumäärä : 7
Join date : 28.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ansku & Bali

Viesti  nica lähetetty Ti Helmi 12, 2013 9:43 am

Heippa, kiva tarina

Minulla on aika nyt niin kortilla että päätin että en nyt enää valitettavasti anna hoitajille kommentteja. Te hoitajat voitte pitää itse kirjaa hoitomerkinnöistänne jos vielä haluatte jatkaa hoitamista.
avatar
nica
Admin

Viestien lukumäärä : 606
Join date : 04.11.2009

Näytä käyttäjän tiedot http://seren.foorumini.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ansku & Bali

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa