Totuttelua tulevaan

Siirry alas

Totuttelua tulevaan

Viesti  nica lähetetty Su Kesä 13, 2010 1:41 pm

Jesse:

"Herätys unikeot! Aamutalliin mars!"
Avasin silmäni, mutta ajattelin äskeisen huudon olevan vain unta ja käänsin kylkeäni vetäessäni peiton korviini.
"Ylös, ulos ja lenkille Jesse ja Reita! Suvi, käy nostamassa Reita ylös."
Meni tovi, mutta sitten joku kiskaisi peittoni syrjään. Sami tiputti peittoni lattialle. Nousin istumaan ja haroin hiuksiani.
"Mitä kello on?" mutisin unissani.
"Vaille viisi." Sami totesi.
"Niin vähän.."
"Jos minä vaivaudun tulemaan tallille ennen viittä, niin te saatte kyllä myös luvan nousta ylös auttamaan. Vipinää kinttuihin nyt niin kerkeät siivoamaan karsinoita." tallimestari hoputti ja katosi huoneesta. Kuulin käytävässä Suvin kikatuksen tytön juostessa eteiseen. Minkäköhänlaisen herätyksen Reita oli saanut osakseen?
Raahauduin ylös sängystä ja vaihdoin ylleni tallivaatteet. Nopean aamupalan jälkeen olin valmis lähtemään talliin.

Laahustin talliin ja sain komennuksen viedä hevosia ulos. Aloitin Cinasta, sillä Reita ilmeistyi paikalle juuri sopivasti viedäkseen tuittupää Tuitun ulos. Riiviö hevonen yritti tunkea ulos karsinasta aina, kun joku sattui raottamaankin sitä. Nätistä vieressäkävelystä ei ollut edes puhettaakaan. Ainut ihminen, jota tamma oikeasti kunnioitti oli nica, mutta Reita oli tehnyt sen kanssa loistavaa työtä.
Veimme hevoset ulos ja kun maneesitallikin oli tyhjä alkoi karsinan siivousurakka. Suvi loisti tästä hommasta lähtiessään jakamaan heiniä ulos.
Siivosin kolmatta karsinaa, kun Sami tuli Indin ovelle ja rykäisi.
"nica tulee klinikalta ehkä.. hyvällä tuurilla huomisen puolella. Huominen aamutalli on teidän heiniä, tulen vastan puolenpäivän jälkeen. Saattepahan jo totutella tekemään aamutallia kahdestaan." tallimestari sanoi ja kohautti olkapäitään. Tuhahdin dramaattisesti ja jatkoi karsinan siivousta.
Kolmeen pekkaan (tai oikeastaan neljään) tallit oli hoidettu kuntoon ennätysajassa, vaikka Sami pitikin huolen siitä, että joka paikka oli hyvässä kunnossa. Pääsimme notkumaan olohuoneen sohvalle jo yhdeksän jälkeen, mikä tarkoitti monen tunnin luppoaikaa. Sami ilmoitti lähtevänsä kotiinsa, mutta Suvi jäi tallille meidän seuraksemme.
"Hiton Sami. Aloittaa aamutallin viideltä, niin pääsee aikasemmin kotiin." mutisin ja vaihtelin kanavia kaukosäätimellä. Reita nyökkäsi myöntävästi, kuten teki Suvikin.
"Otatteko te mut tänne yöks, kun nica on kisareissuilla?" tyttö kysyi. Kohautin olkapäitään ja Reita näytti lähes kauhistuneelta.
"Mä en jaksa raahautua tänne aamutalliin joka hemmetin aamu, kun matkaa on viis kilsaa!"
"Tuu autolla." Reita ehdotti.
"En omista." Suvi totesi ja näytti kieltä pojalle.
"Mee aittaan Tylerin kanssa?" ehdotin, mutta Suvi ei tuntunut innostuvan ajatuksesta.
"Siellä on kylmä JA en mee Tylerin kanssa, se kuorsaa." tyttö huomautti.
"Ai, ootsä nukkunu sen kanssa aiemmin?" kysyin ja sain väistää sohvatyynyä. Reita nauroi sohvalla ja saimme molemmat murhaavat katseet Suvilta.
"Musta alkaa tuntumaan, että te haluatte tehdä kaaaaiiikki hommat ihan kahdestaan." hän hymähti ja hymyili vinosti. Ymmärsin vihjauksen ja pyöräytin silmiäni.
"Turpa kiinni Suvi." komensin ja jatkoin kanavoiden vaihtelua.

Kun kaikki olivat saaneet jotain syömistä lähdimme takaisin talliin. Jaoimme yhdessä tarhoihin heinät ja olin vakaasti päättänyt olla puhumatta Suville enää sanaakaan tämän päivän aikana. Reita ehdotti maastoa, mikä oli hyvä idea. Valkkasimme itsellemme sopivat hevoset ja haimme ne sisälle. Otin itselleni Reeven, sillä epäilin sen olevan lähimmäs Verttiä. Komea ori olikin aivan toista maata hoitaa, paljon kiltimpi ja rauhallisempi. Suvi otti Missyn, olihan tamma puoliksi tytön oma ja Reita päätyi Mayaan, vaikka oli hetken ollutkin kahden vaiheilla Mayan ja Anssin välillä.
Hevoset olivat valmiita nopeasti ja pääsimme lähtemään matkaan.

Hevoset olivat suhteellisen rauhallisia. Missy näytti olevan se, joka jännitti eniten, vaikka olihan tammalla kilpailtu kenttääkin. Kiersimme polkuja pitkin ensin Serenin ohi ja sen jälkeen peltotielle verryttelemään hevosia. Joitain pätkiä laukkaa ja paljon ravia. Sen jälkeen koko porukka kääntyi kohti maastoesterataa. Olihan sitä pakko päästä vähän hyppäämään Reevellä, sillä paloin halusta kokeilla millä tyylillä ori hyppäsi.
Yllätyin jälleen positiivisesti. Vaikka Reeve oli voimakas ja kokeili omia temppujaan, siinä ei ollut mitään hankalaa Verttiin verrattuna. Muistin vieläkin elävästi muutaman maastolenkin Irlannissa, joilla olin saanut todellakin toivoa, että Vertti pysähtyisi jossain vaiheessa ennen isoa tietä. Täällä sitä ongelmaa ei pahemmin ollut, kaikki maastoreitit olivat melko turvallisia, sillä mikään niistä ei mennyt isomman tien yli.

Pääsimme tallille ehjinä, vaikka Suvi olikin sukeltanut risuesteen sekaan, kun Missy oli lyönyt jarrut pohjaan. Reita kuittaili asiasta Suville, joka puolestaan muistutti pojan ja Indin 'upeasta' yhteistyöstä kentällä. Jätin nuorenparin kinastelemaan ja vein Reeven sisälle. Vein hevosen varusteet paikoilleen ja kävin letkuttamassa sen jalat ennen kuin vein sen takaisin ulos. Suvi hääräili pidempään Missynsä kanssa ja Reitakin keskittyi Mayan perusteelliseen hoitoon.
Hain sillä välin Cinan sisään ja harjailin sen. Olin ajatellut juoksuttaa pikkutamman, sillä pitihän senkin saada vähän liikuntaa ennen rankkoja kisamatkoja.

Päivä meni nopsaan hevosten kanssa työskennellessä. Cinan juoksutuksen jälkeen seurailin Reitan ja Tuitun työskentelyä kentällä, kun Suvi lähti ajamaan Tahvolla Grimin ollessa narunpäässä käsihevosena. Poneille moinen touhu oli niin tuttua, että siitä ei enää syntynyt mitään pelleilyäkään.
Pari yksityistenomistajaa kävi liikuttamassa ratsujaan ja tutustuin tallille vasta muutama päivä sitten hevosensa tuoneeseen Odelieen.
Otin vielä päivän mittaan käsittelyyn Merlinin, jonka kanssa teimme vähän koulutyöskentelyä maneesissa.
Samia ei tietenkään näkynyt koko loppupäivänä, joten iltatalli jäi minun ja Reitan harteille. Suvi ei jäänyt yöksi, mutta olin varma, että jollain keinolla tyttö aikoi saada meiltä luvan jäädä päärakennukseen yöksi.

Yhdeksän aikaan sammutimme valot tallista ja pitkä työpäivä oli pulkassa.
avatar
nica
Admin

Viestien lukumäärä : 606
Join date : 04.11.2009

Näytä käyttäjän tiedot http://seren.foorumini.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa