Estevalmennus 19.11.2010

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  nica lähetetty La Marras 06, 2010 9:06 pm

Mêl Seren järjestää estevalmennuksen nimilistaan muodossa.

Illat pimenevät ja ulkona rupeaa maa jo jäätymään. Luntakin on saatu hienoinen kerros. Valmennukset ratsastetaan maneesissa vaativan Samin katseen alaisena. Tänään valmennuksissa otetaan käsittelyyn lähestymiset ja rauhallinen, siisti ratsastus pienen radan avulla. Korkeutta ei tällä kertaa ratasteta, vaan halutaan siistiä, kontrolloitua ratsastusta ja hyviä teitä sekä lähestymisiä.
Ratsukot saavat yhteiskommentin, extrana ML:n väki, kasvatit jne. saavat kukin oman kommenttinsa.

Ryhmät:
Ryhmä 1 A.
- 2-4 ratsukkoa
- Yksi paikka varattu ML:n väelle/kasvatille jne.
- Nimilistaan
- Taso: Ratsukko kohtainen (laitan hevoset ryhmiin tason mukaan)

Ryhmä 1 B.
- 2-4 ratsukkoa
- Yksi paikka varattu ML:n väelle/kasvatille jne.
- Nimilistaan
- Taso: Ratsukko kohtainen (laitan hevoset ryhmiin tason mukaan)

Osallistuminen:
Ryhmä 1
nimi - Hevonen (http:// VÄLI JÄTÄ 1 W pois! ww.hevosen osoite.com) (huom. muuten ei näy) - TASO Re
- Osallistuvilla hevosilla tulee olla luonne!

Osallistujat:
Ryhmä 1 A
Rii - Pithaya (http://www.sepitys.webs.com/pitaja.htm) - Taso 55cm
Lynn - Bee's Wildchild (http://www.valha.webs.com/hev/wildchild.html) - 90 cm
Kiiskinen - Lumetuisk (http://www.kauhumieli.net/virtuaali/hevoset/lumetuisk) Re 90cm

Kommentti:

"Kaikki kolme ratsukkoa saapui maneesiin. Ratsukot aloittelivat verryttelemään itsenäisesti, vasta kun he saivat käskyn siihen. Eikö kukaan tajunnut itse, että voisi mahdollisesti verrytellä ratsunsa siinä välissä, kun rakennan esteet valmiiksi kentän keskelle..
No, kiitos apuvoimien, esteet saatiin kasattua maneesiin nopeasti. Pyysin ratsukoita tulemaan keskelle ja kysyin olivat kaikki verrytelleet ratsunsa hyvin. Vastaus oli kyllä, joten aloitimme ensimmäisellä yhteisellä tehtävällä.

Tulimme ihan alkuun muutaman verryttelyhypyn pienelle ristikolle ravissa. Ristikon edessä oli ponnistuspuomi, jonka paikkaa muuttelin aina hevosen mukaan. Pienin osallistujalle ei tietenkään yltänyt suurimman osallistujamme askelpituuteen. Ristikko tultiin kolmeen kertaan, jonka jälkeen muutin sen pystyksi. Pikkupystyllä ei ollut turhan paljon korkeutta, mutta se osoittautui ainkin Lynnin ja Vipen kohdalla haasteelliseksi. Neuvoin tulemaan hieman isommassa, reippaammassa ravissa ja sen jälkeen ratsukolla ei ollut ongelmia.
Jätimme ponnistuspuomitehtävän nyt sivuun ja siirryimme laukanhallitsemistehtävälle. Tarkoituksena oli tulla suhteutettu standardi neljän laukan väli eri laukka määrillä. Aloitimme ihan tavallisesta neljästä laukasta, mikä osoittautui yllättävän hankalaksi. Pitajan ja Riin oli vaikea tulla neljällä, sillä ponilla oli niin pieni laukka, joten he joutuivat oikaisemaan todella paljon. Lynnin ja Kiiskisen ratsut suorittivat tehtävät paljon mallikkaammin. Tehtävä tultiin kaksi kertaa ja toiselle kerralle kaikille saatiin sujuvat neljä laukkaa.
Muutimme laukkamäärää viideksi laukaksi. Riillä se oli superhelppoa, hänen piti vain ratsastaa tavallinen reitti. Muut joutuivat tekemään laukalle jotain, kuten lyhentämään tai pullistamaan reittiä. Kaikki kuitenkin onnistuivat tehtävässä. Sitten vielä kolmella laukalla. Riin tehtäväksi annoin ohjata poni väliin kuudella laukalla. Jälleen kerran onnistuneita suorituksia. Tämähän alkoi sujua hyvin.
Tulimme saman tehtävän vielä toiseen suuntaan neljällä, viidellä ja kolmella/kuudella laukalla.

Tähän väliin annoimme hevosille pienen hengähdystauon. Selitin samalla ratsastajille, että seuraava tehtävä tulisi olemaan pienoinen rata. Korkeutta ei siis ollut melkein mitään aluksi, sillä ottaisimme pienimmän ponimme ensimmäiseksi. Sen jälkeen tehtävää saisi tulla suorittamaan isommat ponit.
Rata meni seuraavasti. Ensimmäisenä laukkapuomi, pysty, laukkapuomi, käännös vasemmalle (laukanvaihto), kaareva linja, laukkapuomi, pysty, laukkapuomi. Väli oli aikaisemmin harjoittelemamme neljän laukan väli, paitsi yksi laukoista tulisi nyt näiden ponnistuspuomien päälle. Sen jälkeen jatketaan päätyyn, päädyssä ympyrällä kaksi estettä, päädystä halkaisijalle ja siinä ravilähestymisenä ponnistuspuomi, ristikko, yksi laukka ja okseri.

Aloitimme Pitajasta. Poni tuli esteille reippaasti, eikä siinä näkynyt pienintäkään merkkiä epäröinnistä. Suoritus oli melko tasainen, tosin mitä nyt poni otti välillä ja lähti kiihdyttelemään esteiden jälkeen. Puomeja ei tullut alas, joten ainakin poni nosteli jalkojaan.
Seuraavana oli Lynn Vipen kanssa. Tälläkin ponilla tuntui olevan virtaa ja vauhtia. Kyllä näytti välillä olevan aikamoista haipakkaa ja seuraavalle kierrokselle vauhtia pitäisi ehdottomasti hiljentää ainakin puolella. Alkuun tulitte liian hitaasti ja nyt näkee vain mustan vilahduksen kun poni on jo kadonnut näköpiiristä.
Kolmantena Kiiskinen ja Tuisku. Ehkä kierroksen rauhallisin kaksikko. Hevosesta näkyi varmuus ja se ei varmaan luonteeltaankaan ole mikään mahdoton aikapommi. Hyvät tiet, hyvät lähestymiset. Rytmi oli paikoitellen alitempoista. Vaikka tullaan rauhallista tehtävää, niin silti laukkaa pitää löytyä, varsinkin jos kyseessä olisi ollut yhtään isommat esteet.

Toinen kierros tultiin hieman isommilla korkeuksilla, mutta mitään maksimikorkeutta ei hypätty.
Suoritukset paranivat ja ratsastajat ottivat opiksi edellisen kierroksen virheistään.
Näin pitää ratsastaa ja etenkin kuunnella valmentajaa. Hyvä."


Ryhmä 1 B

qwerty. - Raadelman Ännä (http://www.emiiliia.webs.com/anna/index.html) - Re 100 cm
Miivi - Nao Mer (http://www.miivin.webs.com/hevoset/nao.htm) Re 160cm
Juulia - Luella Devil (http://www.freewebs.com/jenninheposet/Heposeni3.htm) - Re 110cm

Kommentti:

"Tämä ryhmä ryhtyi oitis verryttelemään saavuttuaan maneesiin. Se oli hyvä. Seurailin laidalta ratsukoiden työskentelyä ja huomasin, että tässä ryhmässä oli reippaita ratsuja. Harjoitukset tulisivat olemaan kaikille todella tarpeen. Niissä nimittäin tarvittiinkin juuri tasapainoista ja rauhallista ratsastusta.
Kutsuin kaikki ratsukot maneesin keskelle ja kyselin vähän ratsuista. Nao heitteli päätään ja steppasi paikoillaan. Tamma oli ilmeisesti sitä mieltä, että nyt oli jo aika hypätä.

Aloitimme yhdessä ravipuomi/ponnistuspuomi ja ristikko tehtävällä, kuten olimme toisenkin ryhmän kanssa tehneet. Ristikolle tultiin siis ravissa ja kaikki ratsukot tulivat esteen muutamaan kertaan. Sen jälkeen nostin esteen pystyksi, noin 80cm korkeuteen. Naolla ei ollut pahempia ongelmia (muun kuin odottamisen kanssa), mutta muut hevoset saivat käyttää jo vähän lihaksiaankin moisen esteen hyppäämiseksi ravissa. Se sujui kuitenkin yllättävän hyvin ja vaihdoimme tehtävää.
ätimme ponnistuspuomitehtävän nyt sivuun ja siirryimme laukanhallitsemistehtävälle. Tarkoituksena oli tulla suhteutettu standardi neljän laukan väli eri laukka määrillä. Ensimmäiseksi tietenkin neljällä laukalla. Ännä ja Lily tulivat välin hyvin. Naolla oli turha vauhtivaihde päällä ja pienet esteet eivät jarruttaneet hevosta ollenkaan. Siksi ratsukko kurvasi välin kolmella laukalla. Kaikki tulivat uudelleen ja nyt jokainen suoriutui tehtävästä hyvin.
Seuraavana olikin viiden laukan väli. Juulia toi Lilyn upealla tiellä aivan huippupaikkaan ja minun oli pakko antaa ratsukolle aplodit. Se oli nappisuoritus. Ei toki muidenkaan suorituksissa ollut mitään huonoa, kaikki saivat väliin viisi laukkaa vaikka se tuntui Naolla menevän vähän täpärälle. Reittiä olisi voinut suurentaa hitusen enemmän.
Lopuksi vielä kolmella laukalla. Helppo homma, tehtävä sujui kuin leikiten. Hevoset tulivat jopa huviin paikkoihin, vaikka ratsastajat näyttivätkin lähinnä yllättyneiltä onnistuessaan ensimmäisellä kerralla.
Sama tehtävä samoilla väleillä vielä toiseenkin suuntaan.

Tähän väliin annoimme hevosille pienen hengähdystauon. Selitin samalla ratsastajille, että seuraava tehtävä tulisi olemaan pienoinen rata. Korkeutta ei siis ollut melkein mitään aluksi, sillä ottaisimme pienimmän ponimme ensimmäiseksi. Sen jälkeen tehtävää saisi tulla suorittamaan isommat ponit.
Rata meni seuraavasti. Ensimmäisenä laukkapuomi, pysty, laukkapuomi, käännös vasemmalle (laukanvaihto), kaareva linja, laukkapuomi, pysty, laukkapuomi. Väli oli aikaisemmin harjoittelemamme neljän laukan väli, paitsi yksi laukoista tulisi nyt näiden ponnistuspuomien päälle. Sen jälkeen jatketaan päätyyn, päädyssä ympyrällä kaksi estettä, päädystä halkaisijalle ja siinä ravilähestymisenä ponnistuspuomi, ristikko, yksi laukka ja okseri.

Ensimmäisenä tuli Ännä. Suomenhevonen esitti tasaisen suorituksen. Pientä epäröintiä oli huomattavissa ravilähestymisen jälkeisellä okserilla, mutta yli mentiin kun ratsastaja niin sanoi.
Juuli ja Lily olivat toisia. Rata lähti liikkeelle vauhdikkaasti, joten huusin ja pyysin hiljentämään. Kyllähän sitä kontrollia sinne saatiinkin, mutta vasta loppuvaiheissa. Raviinsiirtyminen rauhoitti Lilyn lopullisesti ja viimeinen sarja oli loistava. Vielä tasaisuutta alkuvaiheeseenkin.
Sitten vielä höyryjuna Nao. Tamma näytti ensimmäisellä esteellä jo siltä, että kohta lähtee, kohta lähtee, mutta ei se lähtenyt. Ratsastaja teki oikeasti töitä ratsunsa kanssa ja yhteistyö toimi, Nao rupesi kuuntelemaan. Oikein hyvä!

Pieni tauko ja sama rata hitusen isompana. Muut tulivat 90cm korkeudella, mutta Miiville ja Naolle nostin 120cm korkeuteen (en ristikkoa). Radat olivat aikaisempia sujuvampia, mutta kaikilla oli pientä ongelmaa siinä, että vauhti kiihtyi loppua kohden. Raviinsiirtymisessä oli ongelmia kuumahtaneiden hevosten kanssa ja ne eivät olisi halunneet hiljentää. Tehtäville tuli kuitenkin hyviä lähestymisiä.
Kyllä se siitä."


Viimeinen muokkaaja, nica pvm Pe Marras 19, 2010 8:30 pm, muokattu 6 kertaa
avatar
nica
Admin

Viestien lukumäärä : 606
Join date : 04.11.2009

Näytä käyttäjän tiedot http://seren.foorumini.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Rii. lähetetty La Marras 06, 2010 9:22 pm

Ryhmä 1A
Rii - Pithaya - TASO 55cm

Rii.
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Miivi lähetetty La Marras 06, 2010 9:24 pm

Ryhmä 1
Miivi - Nao Mer Re 160 cm

Miivi
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Lynn lähetetty La Marras 06, 2010 9:24 pm

Ryhmä 1A
Lynn - Bee's Wildchild (http:// ww.valha.webs.com/hev/wildchild.html) - 90 cm

Lynn
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Rii. lähetetty La Marras 06, 2010 9:25 pm

anteeksi, unohin sen kolmannen w:n.. uudestaan siis:
ryhmä 1A
Rii - Pithaya - TASO 55cm

Rii.
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Rii. lähetetty La Marras 06, 2010 9:27 pm

tämä nyt härnää mua
ryhmä 1A
Rii - Pithaya - Taso 55cm

Rii.
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Miivi lähetetty La Marras 06, 2010 9:29 pm

Ryhmä 1
Miivi - Nao Mer (w - Re 160 cm

w vain pois :-)

Miivi
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Rii. lähetetty La Marras 06, 2010 9:30 pm

ryhmä 1A

Rii - Pithaya ( ww.sepitys.webs.com/pitaja.htm) - Taso 55cm
tää on viimeinen, anteeksi kauheesti

Rii.
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Miivi lähetetty La Marras 06, 2010 9:31 pm

Ryhmä 1
Miivi - Nao Mer (http:// ww - Re 160 cm

Miivi
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

?

Viesti  qwerty. lähetetty La Marras 06, 2010 9:31 pm

Ryhmä 1
qwerty. - Raadelman Ännä (http:// ww.emiiliia.webs.com/anna/index.html) - Re. 100 cm

qwerty.
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Miivi lähetetty La Marras 06, 2010 9:32 pm

Nyt saamari...

Ryhmä 1
Miivi - Nao Mer (http:// ww.miivin.webs.com/hevoset/nao.htm) Re 160 cm

Miivi
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Kiiski lähetetty La Marras 06, 2010 10:15 pm

Ryhmä 1A
Kiiskinen - Lumetuisk Re 90cm

Kiiski
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Kiiski lähetetty La Marras 06, 2010 10:17 pm

No juujuu feilasin sitten taas.

Ryhmä 1A
Kiiskinen - Lumetuisk (http:// ww.kauhumieli.net/virtuaali/hevoset/lumetuisk) Re 90cm

Kiiski
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Juulia lähetetty Su Marras 07, 2010 12:06 pm

Ryhmä 1
Juulia - Luella Devil (http:// ww.freewebs.com/jenninheposet/Heposeni3.htm) - Re 110cm

Juulia
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Estevalmennus 19.11.2010

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa